• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
  • Duurzaam resultaat
  • Medicatie afbouw
  • Ook online afspreken
  • Met 9,3 beoordeeld

Altijd trek? Vanaf nu nooit meer

27 januari 2020
In dit artikel:
  1. Altijd trek?
  2. Diëten
altijdtrek

Een disbalans tussen voeding en leefstijl zijn veelal de oorzaak van veel chronische ziektes, zoals Diabetes Type 2, hart- en vaatziekten, darmklachten en overgewicht. Een aanpassing in ons Westerse eetpatroon, veelal bestaand uit bewerkt eten, zou de eerste stap moeten zijn in de behandeling van deze ziektes, het verbeteren van je leefstijl en gezond afvallen. 

Elk jaar kom ik op het Arts & Voeding congres, waar het thema voeding en leefstijl centraal staat. Voornamelijk huisartsen, verpleegkundigen en diëtisten zijn hier aanwezig. Het blijft mooi om te horen dat leefstijl (voeding, beweging, ontspanning, gedrag en slaap) meer aandacht krijgt binnen de huisartsenpraktijk.

Verwacht wordt dat in 2040 62% (9,1 miljoen) van de volwassenen overgewicht heeft. Wordt het Westerse leefstijl niet aangepast, dit zal dit alleen nog maar verder toenemen. Meer mensen met overgewicht en diabetes type 2. Heb jij altijd trek? Dan is het boek van David Ludwig een aanrader voor jou.

Altijd trek?

Dr. David Ludwig, hoogleraar kindergeneeskunde aan de Harvard Medical School en hoogleraar Nutrition aan de Harvard School of Public Health was een van de keynote speakers op het Arts en Leefstijl congres in 2017. Recent schreef het interessante artikel de ‘Obesity warrior’. Daarnaast is hij schrijver van het boek ‘Altijd Trek?’, waarin hij uitspraken en beloftes beschrijft als, overwin je snaaizucht, hertrain je vetcellen en val voorgoed af. Dit boek kan ik echt iedereen aanraden!

Diëten

(Crash)diëten en hongerlijden zijn gedoemd te mislukken en is onbegonnen werk. Bovendien is het hebben van overgewicht niet je eigen schuld en heeft dit niets te maken met wilskracht! Je hormonen en vetcellen hebben hier een enorme invloed op. Niet alleen bij overgewicht, maar ook bij het omkeren van diabetes type 2 en het verbeteren van het cholesterolgehalte speelt gewichtsverlies en gezondere voeding een zeer belangrijke rol.

Hoe doe je dit?

  • Kies kwaliteit boven kwantiteit
  • Eet minder koolhydraten
  • Tel geen calorieën
  • Kies voor de juiste vetten en eiwitten.

Eerder schreef ik al waarom vet gezond is. De ene calorie is de andere calorie niet. De meeste mensen die een dergelijk dieet volgen, vallen inderdaad af. Blijvend is het echter zelden. Kortom door je lichaam te voeden in plaats van te vullen.

Ervaar jij continue trek en lukt het je niet om op een gezond af te vallen met duurzaam resultaat? Of heb je diabetes type 2? Neem contact op. Ik help je graag, zodat jij jouw snaaizucht overwint,voorgoed afvalt en diabetes kan worden omgekeerd

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.