• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
 • Duurzaam resultaat
 • Medicatie afbouw
 • Ook online afspreken
 • Met 9,3 beoordeeld

Gezond afvallenGezond afvallen

Een gezond gewicht draagt bij aan het behoud van je gezondheid. Je voorkomt (chronische)ziektes en complicaties zoals een verhoogd cholesterolgehalte, een verhoogde bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten.

Gezond afvallen met een streng dieet?

Je hebt ongetwijfeld verschillende diëten geprobeerd, maar op lange termijn komt het verloren gewicht er langzaam weer bij. Diëten zijn gebaseerd op minder eten en meer bewegen. Ze werken op korte termijn, maar zijn vaak moeilijk vol te houden op lange termijn. Je valt weer terug in oude gewoontes.

Dat is frustrerend voor jou, want uiteindelijk probeer je allerlei diëten en val je niet af. Daarom werk ik niet met een streng dieet maar kijk ik samen met jou naar jouw leefstijl. Door je leefstijl te verbeteren kun je gezond afvallen én op gewicht blijven.

Naar schatting heeft 90% van alle mensen met overgewicht en 25% van de mensen met een normaal gewicht last van insulineresistentie, een voorstadium van diabetes type 2.

Minder eten is dan zeker niet de oplossing om gezond af te vallen en blijvend gewicht te verliezen. Bovendien is gezond eten belangrijk: ik help je om betere keuzes te maken die je iedere dag kunt toepassen.

Hoe kan jij gezond afvallen?

De sleutel tot meer vitaliteit, gezond afvallen en blijvend gewichtsverlies is om te stoppen met diëten en het eten van weinig calorieën. Maar wat werkt er dan wel?

Je leefstijl duurzaam verbeteren, de oorzaak van jouw overgewicht aanpakken en jouw gewoontes veranderen. Hierbij gaat het niet alleen om wat je eet, maar ook om je beweging, je ontspanning en slaappatroon.

Kortom, geen diëten die niet vol te houden zijn, zoals shakes, afslankpillen, crash-diëten en andere voedingshypes. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je 5-10% van je gewicht blijvend afvalt, het gezondheidsrisico al behoorlijk afneemt en de kans op chronische ziektes vermindert.

Hoe zou het voelen als het je dit keer wel lukt om gezond af te vallen en ook lekker kunt eten, zonder streng dieet of kunstmatige producten zoals pillen en shakes?

Hoe kan ik jou helpen om gezond af te vallen zonder dieet?

Ik vertel je graag hoe het lichaam werkt en zou moeten werken, want alleen door de juiste informatie ben je in staat bewuste keuzes te maken. Ieder mens is uniek en elk lichaam reageert anders op voedingsmiddelen. Daarom krijg je van mij geen standaard advies.

Om gezond af te kunnen vallen werkt het om je leefstijl aan te passen en niet door op een (streng) dieet te gaan. Dit is een duurzaam proces, maar je krijgt er veel voor terug:

 • Blijvend gewichtsverlies
 • Je voelt je energieker
 • Je bent niet continue met eten bezig
 • Er zijn geen verboden producten en je alles mag eten
 • Geen jo-jo effect meer
 • Je conditie verbetert
 • Je hoeft niet meer op dieet

Je ontvangt een persoonlijk leefstijladvies, lekkere recepten en tips om gezond af te vallen. Ik begeleid jou bij het bereiken van jouw doelen, zodat je blijvend afvalt en niet op dieet hoeft. Omdat het veranderen van je leefstijl tijd kost, vind ik het belangrijk dat we elkaar regelmatig zien tijdens het proces: zo weet je zeker dat je op het juiste spoor komt en blijft.

Heb je overgewicht en wil je gezond afvallen? Neem dan contact op en maak dan een afspraak in mijn praktijk in Zwanenburg, tussen Haarlem en Amsterdam.

Referenties
Een nieuw inzicht veranderde mijn voedingspatroon en gewoontes
Een nieuw inzicht veranderde mijn voedingspatroon en gewoontes Na een aantal jaren op verschillende manieren bezig te zijn geweest met voeding, maakte ik de stap om naar een diëtiste te gaan. Ik volgde Mandy al een tijdje op Instagram en ontdekte haar werkwijze. Na een warm welkom in haar...
Een plan wat werkt op langer termijn
Lees meer..
Gezond afvallen zonder schuld gevoelens
Ik kan weer genieten van eten, zonder schuld gevoelens 'Al mijn hele leven heb ik een ingewikkelde relatie met snoep en ander ongezond eten. Als ik als kind op mijn knie viel kreeg ik een snoepje voor de pijn. Het gevolg: ik ben nu 38 en iedere keer als ik moe of verdrietig was troostte ik...
Gezond afvallen zonder schuld gevoelens
Lees meer..
Alle referenties lezen
Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.