• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
 • Duurzaam resultaat
 • Medicatie afbouw
 • Ook online afspreken
 • Met 9,3 beoordeeld

Diëtist zwangerschap

Als je zwanger bent, sta je voor unieke uitdagingen op het gebied van voeding en is het belangrijk om bewuste en in sommige gevallen andere keuzes te maken.

Hoe kun je een gezonde levensstijl aanhouden gedurende je zwangerschap? Is het nodig om extra vitamines in te nemen? Bestaat er een zwangerschapsdieet? En wat te doen bij zwangerschapskwaaltjes zoals (extreme) misselijkheid of obstipatie? Dit zijn enkele vragen die veel aanstaande moeders bezighouden. 

Wat kan een diëtist voor je betekenen tijdens je zwangerschap?

Vaak ontvang je goedbedoelde adviezen vanuit je omgeving over wat je wel en niet zou moeten eten. Maar hoe zit het nu echt? Zijn de suggesties van vrienden en familie mythes of feiten?  Een zwangerschapsdiëtist kan je helpen door praktisch advies te geven en je vragen te beantwoorden en je wellicht gerust te stellen.

Bij Diëtist Mandy Breure ben je aan het juiste adres voor deskundige begeleiding tijdens je zwangerschap.

Een zwangerschapsdiëtist kan je helpen bij:

 • Zwangerschapsdiabetes of het risico hierop verkleinen
 • Wat kan je beter wel en niet doen/eten bij een actieve kinderwens
 • Misselijkheid en/of overmatig braken / hyperemesis gravidarum
 • Verstopping of andere buikklachten
 • Vermoeidheid
 • Suppletie-advies 
 • Overgewicht en/of extreme gewichtstoename
 • Ondergewicht en/of onvoldoende gewichtstoename

Zwangerschapsdiabetes

Bij zwangerschapsdiabetes is voeding essentieel om je glucosewaarden te reguleren. Het maken van andere voedingskeuzes als je zwangerschapsdiabetes hebt, speelt een cruciale rol bij het behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel en het verminderen van het risico op complicaties.

Omdat elke zwangerschap uniek is, is een op maat gemaakt advies nodig. Er bestaat geen universeel dieet voor zwangerschapsdiabetes, daarom kijken we wat bij jou werkt. Het monitoren van de bloedsuiker is hierbij belangrijk.

Het is interessant om te weten dat bij 80% van de vrouwen met zwangerschapsdiabetes beweeg- en voedingsadviezen vaak al voldoende zijn om de bloedglucosewaarden stabiel te houden.

Zwangerschapsmisselijkheid / hyperemisis gravidarum

Heb je te maken met zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum, dan heeft dit een behoorlijk impact op je dagelijks leven en de kwaliteit van leven. Hyperemisis gravidarum kan ook negatieve gevolgen hebben voor de aanstaande moeder en baby wanneer het niet of niet goed behandeld wordt. 

Het vereist specifieke voedingstrategieën om aan te pakken. Er bestaat geen one-size-fits-all benadering voor zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum. 

Advies op maat

Diëtist Mandy Breure is gespecialiseerd in het begeleiden van aanstaande moeders met zwangerschapsmisselijkheid, zwangerschapsdiabetes en hyperemesis gravidarum en is aangesloten bij het netwerk Hyperemesis Gravidarum Netwerk van Novita. 

Als diëtist kijk ik naar wat er nog wel mogelijk is (binnen alle onmogelijkheden en beperkingen die er kunnen zijn), ontvang je informatie over de ziekte, voeding, medicatie en eventueel supplementen. Het is goed om te weten dat aanpassingen in je eet- en drinkpatroon er zeker toe doen en kunnen bijdragen aan een plezierige zwangerschap.