• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
  • Duurzaam resultaat
  • Medicatie afbouw
  • Ook online afspreken
  • Met 9,3 beoordeeld

Orthomoleculair Therapeut

Een Orthomoleculair Therapeut (orthos=juist en moleculair=bouwstenen) houdt zich bezig met de juiste bouwstenen van het leven die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Hiertoe behoren alle vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren. Een tekort aan deze bouwstenen kunnen op lange en korte termijn klachten veroorzaken. Het menselijk lichaam heeft van nature het vermogen om verstoringen te verhelpen en dit maakt ons flexibel.

Veel oorzaken kunnen aanleiding geven van een verstoring van deze flexibiliteit, zoals verkeerde voeding, te veel stress, onvoldoende beweging, medicijngebruik en een reeks aan omgevingsfactoren. Ik praat dan ook niet graag over het woord ‘dieet’, maar over een verandering van jouw leefstijl. Een verandering dat toe te passen is in het dagelijks leven, ook op lange termijn. Door een toevoeging van nutriëntrijke voedingsmiddelen en/of voedingssupplementen zal het lichaam in staat zijn zichzelf te herstellen, klachten worden verminderd en voel je je weer fitter en energieker. Een goede basisvoeding maakt je gezond en kan worden ingezet als medicijn.

Klinisch Psycho Neuro Immunologie (kPNI) 

houdt zicht bezig met de invloed van het zenuwstelsel en emoties op het immuunsysteem. Daarnaast geeft het diepgaande kennis van de werkingsmechanismen die de basis vormen voor een goede gezondheid. Binnen elk werkingsmechanismen vindt communicatie plaats tussen lichaamscellen en orgaansystemen. Een verstoring van een werkingsmechanismen is een oorzaak voor het ontstaan van chronische ziekten en klachten, zoals diabetes type 2, metabool syndroom, een energietekort, chronische pijn, een (over)actief immuunsysteem, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen en een verminderde concentratie.

Fytotherapie

houdt zich bezig met het effect van kruiden- en plantenextracten. Deze vorm wordt al sinds vroeger toegepast en kent een belangrijke rol als medicijn. De stoffen uit planten en kruiden ondersteunen het lichaam in het herstel van ziekten en klachten. De toepassing van kruiden- en plantenextracten en het effect op de werkingsmechanismen laat in steeds meer onderzoeken een positief effect zien op verbetering van de menselijk gezondheid.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.