• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
  • Duurzaam resultaat
  • Medicatie afbouw
  • Ook online afspreken
  • Met 9,3 beoordeeld

ZwangerschapsdiabetesZwangerschapsdiabetes

Het begrijpen van je lichaam tijdens de zwangerschap is een belangrijk onderdeel van het zorgen voor jezelf en je baby. Als je te maken hebt met zwangerschapsdiabetes, ken je mogelijk de uitdagingen die gepaard gaan met het beheren van je bloedsuikerspiegel.

Je verlangt naar een zorgeloze zwangerschap waarin je optimaal kunt genieten van dit bijzondere moment, zonder je zorgen te maken over zwangerschapsdiabetes. Om je bloedglucose tijdens de zwangerschap binnen de referentiewaarden te houden, is gezonde voeding van essentieel belang.

Je wilt begrijpen hoe je voedingskeuzes van invloed kunnen zijn op je bloedsuikerspiegel en de gezondheid van je baby. Het vermijden van medicatie tijdens de zwangerschap kan een belangrijke wens voor je zijn.

De rol van voeding bij zwangerschapsdiabetes

Voeding speelt een essentiële rol bij het beheersen van je glucosewaarden als je zwangerschapsdiabetes hebt. Met de juiste voedingskeuzes kun je je bloedsuikerspiegel onder controle houden, de gezondheid van jou en je baby te verbeteren en de kans op complicaties verkleinen. 

Elke vrouw is uniek en verdient een op maat gemaakt advies. Er bestaat helaas geen kant-en-klaar dieet als je zwangerschapsdiabetes hebt.

Wist je dat bij 80% van de vrouwen met zwangerschapsdiabetes beweeg- en voedingsadviezen genoeg zijn om de bloedglucosewaarden stabiel te houden? Het monitoren van je bloedglucose is van essentieel belang.

Wat kan een diëtist betekenen als je zwangerschapsdiabetes hebt?

Als diëtist ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsdiabetes en kan ik in samenwerking met je verloskundige een waardevolle begeleiding en ondersteuning bieden tijdens deze periode. Samen met jou wordt een persoonlijk voedingsplan gemaakt dat past bij jouw specifieke behoeften en wensen. 

We zullen je helpen om gezonde voedingskeuzes te maken die je bloedsuikerspiegel stabiel houden en de groei en ontwikkeling van je baby ondersteunen.

Naast een intakegesprek vinden er ook regelmatige consulten en contactmomenten plaats,  waar we je voortgang volgen, eventuele vragen beantwoorden en tips geven om je bloedglucose te verlagen. 

Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken. Afspraken kunnen zowel fysiek als online.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.