• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
  • Duurzaam resultaat
  • Medicatie afbouw
  • Ook online afspreken
  • Met 9,3 beoordeeld

Wie is Mandy Breure?

Hi, mijn naam is Mandy Breure, Diëtist, Orthomoleculair Therapeut én gespecialiseerd in diabetes type 2 omkeren. Ik vind het uitdagend om bewerkte producten uit de supermarkt te laten staan en maaltijden samen te stellen op basis van onbewerkte voedingsmiddelen, wat overigens veel makkelijker is dan je denkt.

Dit is ook de aanleiding geweest om de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam te volgen. Tijdens mijn studie bleef ik met vragen zitten: waarom krijgen mensen nou die klachten en hoe kunnen medicijnen worden voorkomen of afgebouwd?

Er is toch veel meer mogelijk dan een dieet, de schijf-van-5 of het voorschrijven van medicatie? Ik wilde antwoorden op mijn vragen en meer leren over hoe het lichaam werkt en waar soms vage lichamelijke klachten vandaan komen. Niet alleen kijken naar de symptomen, maar naar de oorzaken. 

Diabetes type 2, hart- en vaatziekten

In mijn praktijk zie ik veel mensen met overgewicht, darmklachten en chronische ziektebeelden zoals diabetes type 2, voorstadium diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Mensen die al allerlei diëten geprobeerd hebben, zonder duurzaam resultaat. Traditionele diëten werken op korte termijn en dit is alleen symptoombestrijding. Je leert hierbij namelijk niet om jouw gewoontes te veranderen of de oorzaak aan te pakken.

Het resultaat? De verloren kilo’s of klachten komen na verloop van de tijd weer langzaam terug. Heel frustrerend natuurlijk!

Waarom ben ik anders dan andere diëtisten?

Ik sta niet achter standaard diëten die alleen werken op korte termijn. Als je dus snel wilt afvallen met een crash-dieet dan zit je bij mij verkeerd. Ik onderzoek de oorzaak en werk met aanvullend bloedonderzoek indien nodig. Mijn ervaring is dat een enkel consult onvoldoende effect heeft bij het veranderen van je leefstijl. Om deze reden begeleid ik jou door middel van begeleidingstrajecten voor een langere periode. Het veranderen van slechte gewoontes kost minimaal 1,5 jaar.

Niet alleen voeding speelt een rol bij het voorkomen van klachten. Ook voeding, beweging, slaap en ontspanning speelt een essentiële rol. Deze 4 puzzelstukken kunnen klachten in stand houden of veroorzaken. Laat een gezonde leefstijl voor je werken in plaats van tegen je.

Jou begeleiden en motiveren naar een duurzame leefstijlverandering, gezond afvallen zonder dieet waar geen verboden voedingsmiddelen zijn, dat is waar ik voor sta!

Ik leer je wat de balans is tussen gezonde en ongezonde keuzes, zodat je weer de regie terug krijg over jouw eet- en leefpatroon. Samen werken we naar een duurzaam resultaat en een gezonde leefstijl. 

Wil jij dit ook? Neem dan contact op, wat ik help je graag!

Referenties
Ik kan weer op gewicht blijven
Een persoonlijk leefstijladvies om op gewicht te blijven Duidelijke toelichting gekregen op voedingsmiddelen die je moet gebruiken en waar je op moet letten bij etiketten lezen. Mijn persoonlijke leefstijladvies gebruik ik dagelijks. Heerlijke recepten in het boek voor ontbijt/lunch en diner. Ik...
Ik kan weer op gewicht blijven
Lees meer..
Eindelijk mijn zwangerschapskilo's kwijt. -10 kg in 4 maanden
Eindelijk mijn zwangerschapskilo's kwijt. -10 kg in 4 maanden  Ik moest kilo’s kwijt die ik tijdens de zwangerschappen ben aangekomen. Mandy heeft mij daarbij heel goed geholpen. Ik heb mijn doel behaald! Ik wil nog een paar extra kilo’s kwijt zodat ik een goed gewicht heb voor mezelf....
Eindelijk mijn zwangerschapskilo's kwijt. -10 kg in 4 maanden
Lees meer..
Alle referenties lezen
Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.