• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
  • Duurzaam resultaat
  • Medicatie afbouw
  • Ook online afspreken
  • Met 9,3 beoordeeld

Recensies

Geen diabetesmedicijnen meer

''Door de goede adviezen van Mandy en de super begeleiding voor een aangepaste leefstijl ben ik binnen een half jaar van mijn medicijnen voor diabetes type 2 af, na meer dan 20 jaar gebruik hiervan!

Ook mooi meegenomen dat mijn darmklachten ook geheel verdwenen zijn.'' H.v.B.

Geen diabetesmedicijnen meer

Een nieuw inzicht veranderde mijn voedingspatroon en gewoontes

Na een aantal jaren op verschillende manieren bezig te zijn geweest met voeding, maakte ik de stap om naar een diëtiste te gaan. Ik volgde Mandy al een tijdje op Instagram en ontdekte haar werkwijze. Na een warm welkom in haar praktijk, kon ik aan de slag met het opgestelde plan. Ik leerde over mijn valkuilen en hoe ik daarmee om kon gaan zonder dat ik daarvoor het gevoel kreeg dat 'iets niet mocht'.

Ze stelde vragen waarover ik nooit eerder had nagedacht. Met dit nieuwe inzicht, veranderde mijn voedingspatroon en vooral mijn gewoontes zonder dat ik het mij veel moeite kost. Het plan, de coaching en de aangereikte handvatten sloten precies aan bij de doelen die we samen hadden geformuleerd.

Mandy kijkt en luistert echt naar je. Ze gaat voor een plan wat werkt op langer termijn, wat een structurele ommekeer geeft en waar je jezelf goed bij voelt. Het is een vakvrouw die dit met veel zorg en aandacht uitvoert. Ze inspireert, motiveert en verstaat haar vak! 

Een plan wat werkt op langer termijn

Dit werkt tot op de dag van vandaag 

''Na 2 jaar nog steeds een trouwe klant, alleen nu minder frequent dan in het begin.

Mensen in mijn omgeving kennen mij als een echte Bourgondiër, ik hou gewoon van lekker eten en drinken. Samen met Mandy heb ik een goede balans gevonden om de levensgenieter in mij tevreden te houden en toch gewicht te verliezen. Door meer te bewegen en gezonder te eten gun ik mezelf en “gezelligere levensstijl” in het weekend.

Dit werkt tot op de dag van vandaag voor mij. En ik ben hier erg blij mee. Daarom kan ik iedereen die een diëtiste zoekt, Mandy van harte aanbevelen.''

Dit werkt tot op de dag van vandaag 

Voeding als medicijn bij diverticulitis

‘Na een leven van onbezorgd eten en drinken kreeg ik eind 2016 last van mijn maag/darmen. Ben toen naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek, maar gezien de klachten eigenlijk al snel verdwenen waren kon er geen diagnose gesteld worden. “Misschien is het een ontsteking geweest”, was de respons, gebaseerd op een vernauwing die in de dikke darm te zien was op de scans.

Ik had de link met eten of levensstijl nog niet gelegd. Dus het leven ging gewoon verder. Ongezond eten; veel vlees, vet, stapels met brood en weinig groenten en fruit en regelmatig ook te veel. Tot ik in juni 2018 weer last kreeg. Deze keer was het ernstiger. Na een aantal onderzoeken was de diagnose: diverticulitis en een flinke ontsteking in de dikke darm. Advies van de arts was het verwijderen van het geïnfecteerden vernauwde gedeelte, plus een klein gedeelte met de divertikels. dit zou zo’n 30 centimeter bedragen. Ik zag dit niet zo zitten. Het risico bestaat dat ik de rest van mijn leven met een stoma rond zou kunnen lopen. Geen fijn vooruitzicht.

Gestimuleerd door familie om professionele hulp te zoeken, ben ik terecht gekomen bij Mandy Breure. Na een prettig intake gesprek heeft zij een persoonlijk levensstijl advies opgesteld voor mij. Met goede voeding en meer bewegen zou een operatie wellicht niet nodig zijn. Dat was in ieder geval mijn doel. Eten als medicijn.

Met de arts had ik afgesproken om na 3 maanden nog een scan te nemen om te zien of een nieuwe levensstijl tot verbetering kon leiden. Dat verschil bleek dus duidelijk. “Op basis van deze scan gaan we niet opereren”. Er was een duidelijke verbetering opgetreden. De ontsteking was weg en het geïnfecteerde gebied zag er veel rustiger en gezonder uit. Een geweldige uitslag en een uitstekende stimulans om door te gaan met het levensstijl advies. Ook de vernauwing zou kunnen verminderen en wellicht een herstel van de darmwand. In februari weer een onderzoek of ook dit doel is gehaald.

Ik ben Mandy erg dankbaar voor dit goede advies en fijne begeleiding”.
R.B.

Voeding als medicijn bij diverticulitis

Voeding bij lang bestaande darmklachten

”Onze dochter heeft al vele jaren buikklachten. Na meerdere dokters bezoeken is er geen oorzaak of oplossing gevonden voor haar klachten. Omdat het toch veel invloed had op haar dagelijkse functioneren leek het ons een goed idee om eens te kijken naar haar voedingspatroon en of er misschien middels voeding iets voor haar te doen was dat verlichting zou geven.

Via het zoeken op het internet kwamen we bij de site van Mandy Breure en het sprak ons aan omdat ze brede kennis heeft over o.a. buikklachten en voeding die hierbij een rol zou kunnen spelen. Mandy heeft eerst goed geluisterd naar ons verhaal en kon ons goed uitleg geven over wat het onderliggend probleem zou kunnen zijn. Toen heeft ze ons goede handvatten voor voedingsadviezen en aanvullende voedingssupplementen gegeven. En hierdoor hadden we al redelijk snel verlichting en tot onze verbazing een oplossing van een langbestaand probleem.

Mandy heeft ons heel goed geholpen en is heel laagdrempelig bereikbaar. Het was ongelooflijk fijn dat zij ons kon helpen bij zo een langbestaand probleem.”

A.V.

Voeding bij lang bestaande darmklachten

-16 kg en geen diabetesmedicijnen meer.

''Begin juli kwam ik voor het eerst bij Mandy, ik had een maand eerder een hersen infarct gehad en daarnaast bleek mijn suiker (type2) compleet van slag te zijn. Ik werd door mijn diabetes verpleegkundige doorverwezen naar Mandy, dit bleek een gouden greep te zijn. Mandy luisterde goed en op basis wat ik haar vertelde heeft ze een plan voor mij uitgeschreven met allerlei adviezen.

Daar ben ik direct mee aan de slag gegaan, een van die adviezen was, probeer zoveel mogelijk koolhydraatarme producten te eten en in mijn geval, vanwege mijn diabetes, drie keer per dag gevarieerd eten. Dus geen tussendoortjes meer en vooral goed bewegen. Zeven maanden verder ben ik 16 kilo kwijt en gebruik ik geen medicijnen meer voor mijn diabetes. Ik ben Mandy echt enorm dankbaar met haar coaching en adviezen. Daarnaast is Mandy een hele aardige meid die echt het beste met jou voor hebt.'' G.S.

-16 kg en geen diabetesmedicijnen meer.

Diabetes type 2 omgekeerd

Lieve Mandy, bedankt voor alle goede adviezen. Ik werd doorgestuurd via de huisarts omdat mijn suiker waardes veel te hoog waren. Zo kwam ik bij Mandy terecht. Nu 5 maanden later ben ik 16 kilo kwijt en alle medicijnen. ( Ik had er erg veel) super blij en trots. Mandy super bedankt.

W.W

Diabetes type 2 omgekeerd

Leefstijlverandering bij burn-out

”2018 In dat jaar ben ik vele malen ziek geweest, ten gevolge van het opbouwen van veel stress. Mijn stresshormoon stond continue aan. Door onverwerkte emoties en het opstapelen van nieuwe emoties in dat jaar, door o.a. ziekte en overlijden van dierbaren, namen mijn klachten alleen maar toe. Het werd tijd om stappen te ondernemen: ik heb een huisarts gevonden, die ook aandacht heeft voor de gehele mens, o.a. een uitgebreid bloedonderzoek gehad.

Door de samenwerking van de huisarts met Mandy kwam ik aan Mandy’s adres. Met een burn-out gevoel kwam ik bij haar terecht, ik was uitgeblust. Samen met Mandy is er een plan van aanpak gemaakt en mede door mijn eigen motivatie en discipline werkte dit heel goed. Daarbij hele goede tips gekregen: Schrijf ieder dag een blije emotie op, leuke recepten gekregen en een boodschappenlijstje om de “andere” levensmiddelen te herkennen ging ik een ander blijer leven tegemoet.

Mandy is opgeruimd, heeft een luisterend oor, is geïnteresseerd in de persoon zelf. Dank je wel Mandy, ik ga zo door, er is zoveel te bereiken met een andere leefstijl.”

B.O.

Leefstijlverandering bij burn-out

Geen dieet, maar een prettige en gezonde manier van eten

Op aanraden van mijn huisarts bij Mandy terecht gekomen en zij had direct door waar mijn zwakke punten zaten en waarom het afvallen tot nu toe niet gelukt is. Heb werkelijk alle hippe diëten geprobeerd maar elke kilo die er af was kwam er dubbel weer aan!

Zag er best tegenop om ingewikkelde recepten te moeten maken of honger te hebben de hele dag door. Dit is absoluut niet het geval; heb géén keer honger gehad en eet juist lekker en meer dan ik normaal deed.

Samen met Mandy een week menu samen gesteld en ook vele lekkere recepten uit haar receptenboek gemaakt. Mandy luistert erg goed naar mijn  persoonlijke behoeftes en past dat toe in de weekmenu’s. Ik val goed af en heb zoveel méér energie door de gezonde, lekker voedingsmiddelen. Het is géén dieet maar een prettige gezonde manier van eten. Wat dus goed vol te houden is en de kilo’s verdwijnen.

Ook tussen de consulten door is Mandy erg betrokken en altijd beschikbaar voor vragen en adviezen.

Super blij mee dat ik deze stap heb gezet !

M.S.

Een prettige en gezonde manier van eten

Duurzaam gewichtsverlies

‘Voordat ik bij Mandy kwam deed ik eigenlijk maar wat. In de periode van sinterklaas en kerst heb ik vrijwel alles gegeten waar ik zin in had terwijl ik tegelijkertijd niet blij met mezelf was. Ook het plezier waarmee ik al jaren aan Crossfit deed werd minder aangezien ik geen vooruitgang zag en mijn gewicht me in de weg zat. In januari heb ik hulp aan Mandy gevraagd. Samen met haar heb ik stappen kunnen maken die ik nooit zelf had kunnen maken, stappen die bij mij passen. Ook de inzichten die ze me gaf zijn nu nog steeds heel waardevol. Zelfs tussen de consulten door staat ze voor je klaar. Ze kan het niet voor je doen, maar ze doet echt haar uiterste best om je te helpen, super fijn!

Nu een halfjaar later ben ik 11 kg kwijt en voel ik me een heel stuk beter. Ik ben nu blij met mezelf, durf eindelijk dat ene jurkje of topje aan en merk ik vooruitgang met Crossfit en fitness. Uiteraard hou ik mijn uitdagingen en doelen, maar mijn allergrootste doel, gewichtsverlies, heb ik gehaald en daar ben ik heel blij mee!’

R.v.B

- 11 kg in 6 maanden

Gezond vegetarische eten

''Heel veel mooie en nuttige voedingstips gekregen voor mijn dochter die vegetariër geworden is. Ze bleek ook een vitamine B12 en ijzer tekort te hebben. Mandy heeft hier goede tips voor gegeven hoe we dit in de toekomst op een gezonde wijze kunnen aanvullen.

Met het door haar opgestelde voedingsschema hebben we een hele mooie leidraad voor de toekomst gekregen. Daarbij is Mandy een hele fijne persoonlijkheid, waar je je direct bij op je gemak voelt!''

A.S.

Gezond vegetarische eten

Na een halfjaar eindelijk mijn buikklachten onder controle

''Ik ben bij Mandy terecht gekomen nadat ik al een lange(re) tijd rondliep met veel buikklachten. Na het intakegesprek heeft Mandy in een periode van ongeveer een half jaar ontzettend goed geholpen. Haar advies om een traject in te gaan om na te gaan of er sprake zou kunnen zijn van voedselintoleranties, bleek en schot in de roos: uit de voedselintolerantietest kwam een hele reeks aan producten die ik onder haar begeleiding een langere tijd heb laten staan.

Deze uitsluitingsperiode zorgde er na enkele weken voor dat ik zo goed als klachtenvrij was. Voor mij een hele opluchting. Na deze periode ben ik onder haar begeleiding stapsgewijs producten gaan toevoegen aan mijn dieet om er zo stapsgewijs erachter te komen of de periode niet-eten voldoende was om te herstellen of dat wat langere periode uitsluiten beter is.

In eerste instantie best overweldigend om zo veel producten uit je standaardvoeding te laten, maar met goede, eenvoudige en praktische tips en adviezen viel het ontzettend mee. Overall denk ik dat met de toevoeging van enkele voedingssupplementen merk ik dat mijn voedingspatroon een stuk vollediger is geworden.

Het eindresultaat een half jaar later: betere eetgewoonten, een leuk aantal kilo’s kwijt en buikklachten onder controle.''

R.v.d.Z

Na een halfjaar eindelijk mijn buikklachten onder controle
Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.