venkelsoep

Venkelsoep is heerlijk als je van een zachte en romige soep houdt. De anijssmaak van de venkel past heel goed bij elke vis, maar de combinatie met gerookte zalm en dille is perfect. Weinig meer aan doen. Deze venkelsoep met zalm is een gezond en koolhydraatarm recept, een makkelijk recept en ook geschikt als je gezond wilt afvallen. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, en toch een voedzame maaltijd wilt eten. Snel en gezond koken is helemaal niet moeilijk. Ik geef je 8 praktische tips om snel te koken.

Ingrediënten voor 4 soepkommen:

  • 2 grote venkel knollen
  • 1 kleine witte ui
  • 1 teentje verse knoflook
  • 600 ml groentenbouillon 
  • 5 el verse slagroom ongezoet
  • 1 bosje verse dille
  • 100 g gerookte zalm
  • olijfolie
  • peper naar smaak

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Verwijder de vingers van de venkel, snijd de venkel in dunne repen. Bak ca. 5 minuten mee met de ui en knoflook. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is. 

Snijd ondertussen de zalm in reepjes en de dille fijn. Pureer de soep met een staafmixer zo glas als je zelf wilt en breng op smaak met peper. Roer als laatst de slagroom door de soep en warm de soep nog even op, niet koken. Schep de venkelsoep in kommen en verdeel de zalm en dille erover. 

Tip: je kunt de slagroom ook weglaten. Gebruik dan iets meer zalm om wel goed verzadigd te raken. 

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.