zalmburgers

Zalmburgers maar dan met een Aziatische smaak door de rode curry. Heerlijk in combinatie met de feta kaassaus en een salade. Niet alleen eenvoudig om te maken, maar ook ook goed te variëren met allerlei soorten groenten. Een gezonde burger met gezonde omega-3 vetzuren wat zorgt voor een stabiele bloedsuiker als je diabetes type 2 hebt.

Ingrediënten voor 4 personen:

Zalmburger:

  • 650 g zalm zonder huid (vers of diepvries)
  • 1 witte ui
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 el rode curry pasta Fair trade
  • 1 ei
  • olijfolie om in te bakken

Feta kaassaus:

  • 240 ml zure room
  • 100 g fetakaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • verse peterselie, fijngehakt
  • peper naar smaak

Boontjessalade:

  • 450 g gekookte sperziebonen of haricot verts
  • 200 g bladgroenten
  • 200 g cherrytomaatjes, in plakjes
  • 1 bosui stengel fijn gesneden 
  • olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

Kook de sperziebonen of haricot vert (beet)gaar. Maak de salade klaar en zet aan de kant. Meng alle ingrediënten voor de feta kaassaus door elkaar en bewaar in de koelkast.

Voeg zalm toe aan een kom samen met ui, knoflook, rode curry en ei. Mix met een blender of staafmixer tot een grof gladde massa. Verwarm olijfolie in de pan. Vorm met je handen zalmburgers. Bak de zalmburgers in ca 4 minuten gaar. Serveer de zalmburgers met de feta kaassaus en boontjessalade.
 

Tip: je kunt elk soort groente gebruiken. Ook lekker met groene asperges.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.