rendang

Rendang is een heerlijk stoofpotje van rundvlees, gestoofd in kokosmelk en het is een Indonesisch recept. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor dit rendang recept, maar wel voldoende tijd. In de supermarkt vind je verschillende kant-en-klare kruidenmixen om rendang te maken. Als je het eenmaal zelf gemaakt hebt, wil je niets anders meer! Lekker met sperziebonen.

Ingrediëten voor ca. 6 personen:

  • 1 witte uit
  • 2 tenen verse knoflook
  • verse gember 4 cm
  • 1 verse rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • scheut olijfolie roerbak of rijstolie
  • 6 kardemompeulen
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 kg runder stooflappen
  • zout naar smaak
  • 1 limoen
  • 400 ml volle kokosmelk

Bereidingswijze:

Maak de ui en de knoflook schoon, snijd de ui in grove stukken. Schil de gember en rasp deze fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe al deze ingrediënten samen met het citroengras in een keukenmachine en maal er een puree van. 

Zet een braadpan met een dikke bodem op het vuur en giet een scheut olie in de pan. Fruit de kruidenpasta enkele minuten aan, tot deze donkerder wordt en aromatisch. Plet de kardemompeulen met de bolle kant van een lepel en haal de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de gemalen koriander en komijn toe aan de pan en bak een minuut mee.

Snijd het vlees in blokjes en bak mee tot het wat bruin kleurt. Voeg nu de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur weer lager en laat het vlees ca. 3 uur stoven op een heel laag vuurtje (lager mag ook, dan wordt het nog zachter), voorkom koken.

Serveer met sperzieboontjes en bloemkoolrijst. Een smaakvol koolhydraatarm recept. Natuurlijk kun je ook zilvervliesrijst gebruiken, dan is het geen koolhydraatarm recept meer maar alsnog gezond.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.