Geroosterde spitskool

30 oktober 2020
geroosterde spitskool

Spitskool, je kunt het op vele manieren klaar maken. Gekookt en rauw, maar mijn favoriet is toch echt geroosterd uit de oven. Dit koolhydraatarm recept kent een aantal voordelen.. Het is een makkelijk recept, het is een gezond recept, je hebt weinig voorbereidingstijd nodig, qua kruiden kun je eindeloos variëren en je laat de oven zijn werk doen.

Ben je laat thuis of heb je weinig tijd om vooraf lang in de keuken te staan? Maak de spitskool vooraf klaar en stel de de oven in, zodat als je thuis komt je een gezonde maaltijd op tafel hebt. Hierdoor verklein je de kans om voor een snelle, en meestal ongezonde, maaltijd kiest. De smaak van deze geroosterde spitskool is kruidig, smaakvol en het bevat een lekkere bite! Kortom, een makkelijk en gezond recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote spitskool
  • 5 el olijfolie
  • 4 el garam masala (kerriepoeder)
  • 3 el grove mosterd

Bereidingswijze:

Verwacht de oven op 180º graden. Doe in een schaaltje de olijfolie, garam masala en mosterd. Meng goed door elkaar tot alles vermengd is. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en halveer. Verwijder eventueel de lelijke bladeren en snijd de harde kern er uit. Snijd de halve spitskolen in vier kwarten. Pak vast een ovenschaal en leg hier bakpapier op. Smeer met een schiliconenkwast (met je handen of een lepel kan ook) de spitskoolkwarten in met de dressing en doe dit zoveel mogelijk tussen de bladeren. Leg de ingesmeerde spitskoolkwarten op de bakplaat en laat ze roosteren voor minimaal 30 minuten. Lekker met een stukje vis of vlees naar keuze

Tip: liever vegetarisch? Voeg dat geraspte kaas over de spitskolen voor dat het de oven in gaat en laat mee grillen tot de kaas gesmolten en krokant is.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.