quiche

Deze quiche zit boordevol eiwitten, dankzij de eieren, ham en zalm. Eiwitten dragen bij aan een langdurig verzadigd gevoel, wat helpt om overmatig snacken te voorkomen. Bovendien biedt de gerookte zalm een flinke dosis omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor je bloedvaten en hormonen.  De quiche is eenvoudig te bereiden en perfect voor een ontbijt, brunch of als bijgerecht bij het diner.

Ingrediënten voor 6 porties:

  • 6 eieren
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 100 g verse spinazie, grof gehakt
  • 150 g ham, in kleine blokjes
  • 1 tl verse tijm, geritst van de takjes
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • 100 g verse of gerookte zalm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een ronde ovenschaal van 20 cm diameter met bakpapier, zowel op de bodem als langs de zijkanten. Blancheer de broccoli gedurende ongeveer 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en laat de broccoli goed uitlekken om overtollig vocht te verwijderen. Klop de eieren in een kom en voeg de tijm, zout, peper en fijngehakte peterselie toe. Meng goed. Verdeel de geblancheerde broccoli, verse spinazie, zalm en ham gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. 

Giet het eimengsel over de ingrediënten in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de frittata stevig is geworden. Haal de frittata uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je deze aansnijdt. 

Tip: je kunt deze quiche prima als ontbijt of als bijgerecht bij het diner serveren. 

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.