Koolhydraatarm ijs maken

12 juli 2021
koolhydraatarm ijs maken

Op een warme zomerdag is er niets lekkerder dan iets verkoelends. Wat dacht je van een lekker en eenvoudig recept om zelf koolhydraatarm ijs te maken. Koop je ijs in supermarkt of eet je 2 bolletjes ijs bij de ijssalon? Dan krijg je al snel 7 suikerklontjes binnen! Heb je diabetes type 2 dan kan je bloedglucose hier flink van stijgen? Ook als je gezond wilt afvallen, dan heb je deze suikers niet nodig. 

Zelf ijs maken is eenvoudig, koolhydraatarm omdat het geen toegevoegde suikers bevat. Bovendien kun je er van alles in doen! Het ijs is het lekkerst als je Griekse yoghurt 10% gebruikt, want dit blijft ook na het invriezen lekker romig. Je kunt toevoegen wat je lekker vindt. In dit recept is gekozen om rood fruit te gebruiken, zo blijft het koolhydraatgehalte laag.

Ingrediënten voor 1 grote bak of ca 10 ijsjes:

  • 400 ml Griekse yoghurt 10%
  • 100 ml ongezoete slagroom of marcarpone
  • 100 g rood fruit naar keuze (aardbeien, bosbessen, frambozen etc.)
  • Smaakmakers naar keuze: stukjes walnoten of peccannoten / stukjes pure chocolade (85% cacao) / pistache noten / vanillemerg / cacaopoeder

Bereidingswijze:

Meng de yoghurt, slagroom en het fruit goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Wil je geen stukjes fruit? Doe dan de yoghurt, slagroom en het fruit in een blender. Roer vervolgens je gewenste vulling erdoor heen en roer goed. Doe vervolgens alles in 1 grote bak die in de vriezer kan. Wil je liever één-persoons ijsjes? Verdeel het mengsel dan in kleine bekertjes en zet een stokje in het midden van het bakje. Zet in de vriezer en laat minimaal 3 uur in de vriezer.

Tip: je kunt zowel vers en diepvries fruit gebruiken voor dit recept.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.