Kip souvlaki met Griekse salade

2 juli 2023
Kip souvlaki met Griekse salade

Ontdek de smaken van Griekenland met dit heerlijke recept voor een klassieke Griekse maaltijd!  Deze Griekse salade is gevuld met verse groenten, sappige tomaten, knapperige komkommers, feta en Kalamata olijven. Voeg daarbij de romige tzatziki, perfect als dip voor de smaakvolle kipsouvlaki van malse kippendijen. Het lijken veel ingrediënten maar dit recept is eenvoudig om te maken en bovendien gezond én lekker!

Ingrediënten Griekse salade (3 personen):

  • 2 vleestomaten, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bosui of 1 rode ui, dun gesneden
  • 100 g feta kaas, verkruimeld
  • 10-12 Kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el balsamico azijn
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte dille
  • peper naar smaak

Ingrediënten kipsouvlaki:

  • 400 g kippendijen, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper naar smaak

Voor de kipsouvlaki, maak je een marinade door olijfolie, knoflook, gedroogde oregano, citroensap, zout en peper te mengen in een kom. Voeg de blokjes kippendijen toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat het minstens 30 minuten marineren.

Start daarna met het maken van de tzatziki. Rasp de komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de geraspte komkommer met Griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap, dille, zout en peper. Zet de tzatziki in de koelkast om op smaak te komen.

Voor de Griekse salade, combineer de tomaten, komkommer, bosui, feta kaas en olijven in een kom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en zet opzij.

Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Rijg de gemarineerde kippendijen aan spiesjes en gril ze tot de kip gaar is en mooi bruin van buiten.

Serveer de Griekse salade, tzatziki en kipsouvlaki samen. Je kunt de tzatziki als dipsaus voor de kipsouvlaki gebruiken.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.