groente omelet

Met deze groente omelet vul je jouw dagelijks portie groente eenvoudig aan. Het is een lekker en gezond ontbijt recept, maar ook geschikt als luch. Deze groente omelet bevat is koolhydraatarm en geeft lang een verzadigt gevoel. Natuurlijk kun je alle soorten groenten gebruiken, net wat je lekker vindt.  

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g groenten (bijv. ui, bladspinazie, paddenstoelen, tomaat)
  • 5 eieren
  • ½ theelepel zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 el kokosolie of roomboter
  • optioneel: 50 g zalmsnippers of 50 g geraspte volle kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de koekenpan en smelt ½ eetlepel kokosolie of roomboter. Voeg de groenten toe en bak beet gaar. Doe de eieren in een ruime kom met zout en peper naar smaak en kluts ze even met een vork of garde. Roer de groenten door de eieren. Smelt ½ eetlepel kokosolie in de pan en giet het eimengsel er in. Voeg als laatste de zalmsnippers of kaas over het eimengsel.

Bak de groente omelet op laag vuur tot de bovenkant helemaal is gestold. Dit kan op het laagste vuur best eventjes duren, maar zet het niet harder anders brandt de omelet aan de onderkant aan terwijl de bovenkant nog niet gestold is.

Leg een bord ondersteboven op de omelet en draai de pan met bord en al om. Eventueel kan je er voor kiezen om de groente omelet nog even terug in de pan te schuiven om de onderkant te bakken, maar hij is al gaar en dus klaar om te eten.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.