Groene kool rolletjes

25 november 2020
groene kool rolletjes

Groene kool, ik ben er dol op! Je kunt het wokken en stomen, maar de grote bladeren zijn zeer geschikt om te vullen met wat je maar wilt. De groene kool rolletjes vullen je met een mengsel van broccoligehakt. Door de Italiaanse gehaktkruiden heb je bijna niet door dat je vegetarisch zit te eten. Je kunt natuurlijk ook gehakt toevoegen, wat overigens ook erg lekker is! Een gezond recept met veel groenten.

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 400 g broccolirijst
  • 1 groene kool
  • 3 eieren
  • 300 g linzen (blik / pot)
  • 500 ml tomaten passata naturel
  • 200 g geraspte belegen (oude) kaas
  • 2 el Italiaanse gehaktkruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 °C. Doe de broccolirijst in een kom samen met de eieren, de Italiaanse gehaktkruiden, de afgespoelde linzen en 2 tl passata. Roer goed door elkaar. Pel de bladeren van de groene kool en leg in een vergiet. Strooi er kokend water over heen, zodat de koolbladeren zacht worden.

Pak een koolblad en leg in het midden een flinke eetlepel van het broccoligehakt. Rol het koolblad op en vouw de zijkanten naar binnen. Leg de gevulde groene kool rolletjes in een ovenschaal. Herhaal dit tot dat het groentemengsel en groene koolbladeren op zijn. Schenk als laatst de passata over de groene kool rolletjes en verdeel de geraspte kaas er over heen. Zet in de oven voor ca. 30 minuten en

Tip: dit gerecht is vegetarisch. Je kunt de linzen eenvoudig vervangen door gehakt eerst te rullen en toe te voegen een de broccolirijst en kruiden.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.