groentequiche

Een quiche is ideaal om te vullen met alles wat je lekker vindt, zoals deze Griekse groentequiche. Deze Griekse groentequiche is rijk aan groenten en eiwitten. Een verzadigende quiche waar je uren op kunt teren. Deze Griekse groentequiche is een makkelijk en gezond recept, waar je de volgende dag ook profijt van hebt. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie extra vierge
  • 3 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 3 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 200 g feta
  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bosje munt
  • 50 g cherrytomaten
  • 8 grote eieren
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 tl sesamzaad

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de een springvorm van ca. 26 cm in met olijfolie en bekleed met bakpapier. Snijd de uien in ringen, de paprika in reepjes en snipper de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen. Rasp de courgettes. Halveer de tomaten. Snijd de feta in stukjes. Snijd de munt en dille fijn en houd een paar takjes achter voor garnering en snijd de rest fijn.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien, paprika, knoflook en de geraspte citroenschil voor 2 minuten. Doe de gebakken ingrediënten in een kom. Knijp de geraspte courgette een beetje uit zodat er wat vocht uit gaat. Meng de geraspte courgette, feta, dille en de munt met gebakken ingrediënten.

Roer in een andere kom de eieren de eieren los. Schenk het beslag in de kom met de groenten. Meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de bakvorm. Verdeel de tomaatjes over de quiche. Bestrooi met de pijnboompitten en het sesamzaad.

Bak de quiche voor ca. 45 min in de oven. Laat de quiche eerst enkele minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Garneer de quiche met de achtergehouden kruiden en partjes citroen. Ook lekker met een gemengde salade.

Tip: ben je niet gek op fetakaas? Vervang dit dan door gebakken of gerookte kip of zalm.

Dit recept is geïnspireerd van: Rudolph van Veen

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.