• Altijd uitgebreid bloedonderzoek
  • Duurzaam resultaat
  • Medicatie afbouw
  • Ook online afspreken
  • Met 9,3 beoordeeld
paasrecepten

Pasen staat voor de deur en velen van ons kijken uit naar gezellige familiemomenten, maar laten we eerlijk zijn, het draait ook vaak om lekkernijen en culinaire gerechten. Gelukkig hoeft een feestmaal niet synoniem te staan voor een overdaad aan suikers en ongezonde vetten. In plaats daarvan kun je paasmaaltijden vullen met heerlijke, voedzame gerechten die niet alleen goed smaken maar ook bijdragen aan een gezonde levensstijl. Dus zeker als je gezond wilt afvallen, diabetes type 2 of een vervette lever hebt of gewoon gezond wilt eten. Want wie zegt dat feestelijke lekkernijen niet hand in hand kunnen gaan met een gezonde levensstijl?

Bij het plannen van een Paasmenu is het van essentieel belang om de juiste balans te vinden tussen genieten en zorgen voor je lichaam. Of je nu op zoek bent naar recepten voor een brunch, een smaakvolle lunch of een gezond diner, in dit artikel vind je genoeg gezonde paasrecepten! Wil je nog meer tips lezen over hoe je gezond kunt eten tijdens Pasen? Lees dan dit artikel.

Vergeet de overmatige suikers en zware maaltijden die vaak met feestdagen zoals tijdens Pasen gepaard gaan, en ontdek hoe je een gezonde twist kunt geven aan je Paasviering. Wie wil zich nou niet voldaan en gezond voelen na het eten van paasrecepten zonder schuldgevoel?

Quiche met zalm

Deze quiche zit boordevol eiwitten, dankzij de eieren, ham en zalm. Eiwitten dragen bij aan een langdurig verzadigd gevoel, wat helpt om overmatig snacken te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Griekse groentequiche

Een quiche is ideaal om te vullen met alles wat je lekker vindt, zoals deze Griekse groentequiche. Een verzadigende quiche waar je uren op kunt teren en ongezonde paas verleidingen beter kunt weerstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portobello met mozzarella

Portobello’s zijn grote paddenstoelen, die je met van alles kunt vullen. Van gehakt tot spinazie en een overheerlijke kaas. Deze portobello's zijn gevuld met mozzarella en eenvoudig om te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazpacho

Dit is een echte klassieke gazpacho met als basis ingrediënten tomaat, komkommer en knoflook. Ideaal om een paasbrunch of paaslunch mee aan te vullen, maar ook lekker als voorgerecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Witlof met zalm en roomkaas

Witlof is zo een mooie groente, omdat je het op verschillende manieren kunt bereiden. Een lekkere rauwe witlofsalade, gewokt, gekookt of deze witlof uit de oven met zalm en roomkaas.

 

 

 

 

 

Blauwe bessen muffin

Deze blauwe bessen muffins zijn een stuk gezonder dan de traditionele muffins. Bovendien ben je hier veel langer van verzadigd. Geschikt als gezond paasontbijt of lekker als afsluitend toetje na een paasbrunch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ricotta citroenpannenkoeken

Pannenkoeken, wie is er niet gek op? Wat dacht je van deze ricotta en citroenpannenkoeken als paasontbijt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.