Gado Gado salade

12 juni 2020
gado gado salade

Gado gado salade is inmiddels een van mijn favoriete maaltijd en het recept komt oorspronkelijk uit Indonesië. Je kunt het zowel vegetarisch als met vlees maken. Het is een gezond en makkelijk recept. Ook als je op je gewicht let, kun je dit dus prima eten. Het fijne aan dit recept is dat het snel klaar is en je het een dag van te voren al klaar kunt maken. Heerlijk met zelf gemaakte pindasaus.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 100 g taugé
  • 100 g fijn gesneden witte of spitskool
  • 100 g julienne wortel
  • sesamolie naar smaak
  • sojasaus naar smaak
  • 200 g tofu (of kip indien niet vegetarisch)
  • zelfgemaakte pindasaus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tofu in blokjes. Besprenkel met sojasaus en sesamolie. Voeg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de tofu. Gril de tofu voor 30 minuten in de oven, meng na 15 minuten de tofu door elkaar zodat alles goed grilt. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijd door de helft en kook beetgaar in 10 minuten. Voeg na 2 minuten de eieren toe en kook deze in 8 minuten. Zet de waterkoker aan en voeg kokend water over de taugé in een vergiet, laat daarna afkoelen samen met de sperziebonen.

Meng in een grote kom de julienne wortel, de fijn gesneden kool, de afgekoelde taugé en de sperziebonen zodra deze ook afgekoeld zijn. Maak ondertussen de zelfgemaakte pindasaus. Haal de tofu uit de oven als deze mooi krokant is en laat afkoelen buiten de oven. Pel ondertussen de eieren en snijd door vieren. Zodra de tofu is afgekoeld, voeg dit dan bij de groenten. Besprenkel de groenten met wat sojasaus en sesamolie naar smaak. Maak de gado gado salade af met de gepelde eieren en de zelfgemaakte pindasaus.

Tip: vind je het lekker om er noodles bij te eten? Gebruikt dan courgettespaghetti en meng dit rauw door de salade. Zo krijg je nog meer groenten binnen. Dit is een koolhydraatarm recept. Wil je liever meer koolhydraten eten, voeg er dan aardappels of zilvervliesrijst aan toe.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.