Chocolademousse. De magnesiumbooster

10 juni 2020
chocolademousse

Eerder schreef ik een artikel over magnesiumtekort, de symptomen en welke voedingsmiddelen magnesiumrijk zijn. Heb je dit artikel nog niet gelezen? Lees hier hoe je een magnesiumtekort kan herkennen en welke voedingsmiddelen rijk zijn aan magnesium. Zelfgemaakte chocolademousse is in ieder geval rijk aan magnesium. Dit recept is om je vingers bij af te likken.

Zeg zou zelf, wie is er niet dol op chocolade? Ik wel in ieder geval. Dagelijks 1 blokje pure chocolade is voor mij het toetje na de maaltijd. Hoe puurder hoe beter. Het liefst eet ik chocolade met een cacaogehalte van minimaal85%. Het voordeel van een hoog cacaogehalte is dat je er sneller voldaan bent en het weinig tot geen toegevoegde suikers bevat. Hiermee is een koolhydraartarm en geeft het geen bloedsuikerpiek. Hoe lager het cacaogehalte, des te meer suiker is toegevoegd en des te minder gezond chocolade wordt. Ook bevat een laag cacaogehalte minder magnesium.

Helaas voelen mensen zich schuldig na het eten van chocolade. Nergens voor nodig lijkt mij, zolang je maar geen reep in één keer opeet. Wil jij je magnesiuminname verhogen en genieten van chocolade? Dit recept bevat in totaal 250 mg magnesium. Zelfgemaakte chocolademousse is niet alleen veel lekkerder, maar ook gezonder. Zo kan je zelf het gewenste cacaogehalte bepalen en is er geen suiker aan toegevoegd.

Door de combinatie met amandelen verhoog je nog meer jouw magnesiuminname. Het recept is binnen no time klaar dus doe er je voordeel mee. Heb je dit recept eenmaal gemaakt, dan wil je echt geen kant-en-klare chocolademousse meer uit de supermarkt.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 80 gram pure chocolade (85% cacao)
  • 10 gram rauwe cacaopoeder
  • 5 eiwitten
  • 1 eierdooier
  • 1 hand fijngehakte amandelen

Bereidingswijze:

Smelt te chocolade en de cacaopoeder au bain-marie in de pan. Dat wil zeggen in een kom die je boven een pan met heet water houdt. Roer ondertussen met een lepel tot dat het gesmolten is. Laat het water niet te heet worden en voorkom dat het water kookt. Klop ondertussen de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom. Roer de eierdooier met een kleine garde door de gesmolten chocolade.

Voeg de helft van het stijfgeslagen eiwit toe. Meng dit met een lepel goed door elkaar en voeg de rest van het stijfgeslagen eiwit toe. Meng dit goed tot elkaar tot het een mooi geheel is en er geen klontjes chocolade meer inzit. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Serveer de zelfgemaakte chocolademousse uiteindelijk met de fijngehakte amandelen. Eetsmakelijk!

 

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.