caprese kip

Caprese ken je vast van de Italiaanse klassieker: salade caprese. Mozzarella, tomaat olijfolie en basilicum, meer heb je niet nodig. Wat nog lekkerder smaakt is deze kip caprese. Eiwitrijk én koolhydraatarm. Bovendien is dit een makkelijk recept! Maak er een volwaardige maaltijd van door er je favoriete groenten aan toe te voegen. In de zomer een lekkere salade en in de winter warme groenten. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g kippendijen of kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 200 g verse mozzarella, in plakjes
  • 3 grote roma tomaten, in plakjes
  • 15 g verse basilicum, in lange, dunne reepjes gesneden
  • 2 el balsamico azijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190° C. Besprenkel de olijfolie aan beide kanten over de kippendijen en strooi de Italiaanse kruiden er over heen.
Verarm olijfolie in een koekenpan en bak de
 kippendijen aan beide kanten bruin, ca. 3 minuten aan elke kant. 

Leg een bakplaak met bakpapier klaar en leg hierop de kip.Schuif de bakplaat met de kip in de oven en bak voor minimaal 20 minuten. Snijd de kip na 20 minuten in de lengte door de midden om te kijken of deze gaar is. Zo niet? Zet dan nog terug in de oven tot de kip gaar is. 

Zodra de kip klaar is, leg dan de mozarellaplakes en tomaten tussen de kipfilet en zet nog ca. 3 minuten in de oven. Bestrooi elke kippendij met verse basilicum, peper en zout naar smaak en besprenkel met balsamicoazijn voor het serveren. Serveer met groente naar keuze.

Tip: ik gebruik het liefst kippendijen, omdat dit veel malzer is dan kipfilet. 

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.