broccolirijst pannenkoek

Wie is er niet dol op een pannenkoek? Je kunt ze in allerlei vormen en smaken maken van zoet tot hartig en van dik tot dun. Deze broccolirijst pannenkoek is ideaal als je weinig tijd hebt en toch voldoende groente en eiwitten wilt eten om verzadigd te zijn. Ben je niet zo dol op broccoli? Gebruik dan bloemkoolrijst of gele wortel nasi. 

Ingrediëntenlijst voor 1 persoon:

  • 250 g broccolirijst
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el geraspte kaas
  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie of roomboter

Bereidingswijze:

Verwarm de olie of boter in een koekenpan. Bak de ui en de knoflook glazig. Klop ondertussen de eieren los in een kom samen met de amandelmeel, geraspte kaas, zout en peper. Klop dit tot een egaal beslag.

Voeg de broccolirijst toe bij de ui en de knoflook en roerbak ca. 3 minuten. Verdeel het eimengsel over de broccolirijst en zet het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat de pannenkoek langzaam gaar worden. Als de bovenkant gestold is en de de onderkant ligt bruin is de broccolirijst pannenkoek klaar. Je kunt de pannenkoek zowel warm als koud eten.

Tip: maak een dubbele portie en eet de volgende dag als lunch of als ontbijt. Je kunt een grote pannenkoek maken of 3 kleine pannenkoekjes.

Diëtist Mandy Breure
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.