7 tips voor het maken van een weekplanning

7 tips voor het maken van een weekplanning

Een dagelijks onderwerp in de praktijk is het drukke en soms hectische leven dat mensen hebben. 32 uur per week werken, 2 avonden in de week sporten, boodschappen doen, het huis schoon houden, kinderen van school halen en in het weekend ga je ook graag opstap met vrienden. Aan het eind van elke dag wil je ook graag een gezonde maaltijd op tafel hebben staan. (meer…)

8 tips om een gezond (eet)ritme te behouden

8 tips om een gezond (eet)ritme te behouden

Thuiswerken heeft voor- en nadelen. Dat blijkt wel uit de gesprekken die ik heb met mijn cliënten. Zo divers, maar ook zo vergelijkbaar. Voor de een werkt het prima om thuis te weken. Maar voor de ander betekent dit veel verleidingen die op de loer liggen. Bovendien hebben ze het gevoel dat de koelkast een nog grotere aantrekkingskracht heeft. (meer…)

RECEPT: Chili sin carne

RECEPT: Chili sin carne

Chili sin carne is een variant op chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel met vlees. Deze smaakvolle chili sin carne maak je zonder vlees, is niet alleen super lekker maar ook verantwoord. Vezel- en eiwitrijk door de hoeveelheid groenten en peulvruchten. Een ideaal en snel recept om je voorraadkast leeg te maken! (meer…)

Hoe kun je verleidingen weerstaan als je thuiswerkt?

Hoe kun je verleidingen weerstaan als je thuiswerkt?

Veel mensen werken thuis i.v.m. de Corona maatregelen. Elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel. Tussen het werken door een rondje hardlopen of een wandeling maken. Misschien wat langer in bed blijven liggen en vanavond nog wat extra uurtjes doorwerken. Alles kan. Maar thuiswerken betekent ook dat er meer verleidingen aanwezig zijn. Snoepjes van de kinderen, koekjes die je in huis hebt voor áls er visite komt en die lekkere chocolaatjes die je meestal bewaart voor het weekend. Zie die verleidingen maar eens 5 thuis-werk-dagen van de week te weerstaand. (meer…)

Bietensalade

Bietensalade

Een bietensalade die erg populair is, is de bietensalade met geitenkaas. Hoewel je die natuurlijk door verschillende kazen kunt vervangen. Vervang ‘m door feta voor een of door blauwe kaas als je wilt dat er wat meer pit in zit. Met dit simpele basisrecept voor de bietensalade kun je werkelijk alle kanten op. Wil je er liever een maaltijdsalade van maken, dan kun je er quinoa bij koken die je laat afkoelen en toevoegt aan de salade om ‘m beter te laten verzadigen. (meer…)

8 soorten honger die je laten eten

8 soorten honger die je laten eten

De geur van warme croissantjes, een prachtig buffet vol mooie toetjes, onrust in je hoofd, een stressvolle werkdag.. allemaal aanleidingen die er voor kunnen zorgen dat we zin in lekker eten krijgen. Of wat dacht je als je buik begint te rommelen of energieniveau lager wordt, dan weet je dat het tijd is om iets te eten. Je denk ‘’ik heb honger’’. Maar heb je eigenlijk wel echte honger als je gaat eten? Of zijn er andere redenen dat je gaat eten? Negen van de tien keer heeft je lichaam geen behoefte aan eten, maar aan iets anders. (meer…)

7 praktische tips om etiketten te lezen

7 praktische tips om etiketten te lezen

Etiketten lezen, dat valt niet altijd mee. In de supermarkt sta je te turen naar verpakkingen, met daarop allerlei gezondheidsclaims en bewuste logo’s. Claims als: ‘zonder toegevoegde suikers’, ‘verantwoord genieten’, ‘extra vezels’ en ‘100% natuurlijk’. Het begint te duizelen, hoe kun je in dit oerwoud nu weten wat je moet kiezen en wat de meest gezonde optie is? En hoe herken je de suikers als er allemaal verschillende namen voor worden gebruikt? In dit artikel leer je hoe je het oerwoud kunt doorstaan en waar je op moet letten. (meer…)

RECEPT: Auberginepizza

RECEPT: Auberginepizza

Pizza, maar dan net even anders en ook nog een stuk gezonder. Deze auberginepizza is gemaakt van alleen groenten, kaas en wat kruiden. Door gebruik te maken van plakken aubergine als bodem zorg je voor een hele berg extra groente. Ben je niet zo dol op aubergine, geen probleem! In dit recept gebruik je ook courgette als pizzabodem. Heerlijk als hapje (vooraf of op verjaardag) of maak er een grotere portie van en eet als hoofdgerecht. Snel, lekker én makkelijk. (meer…)