Welk seizoen het ook is, soep eten is altijd een goed idee. Soep is super makkelijk om te maken, het is snel klaar, je kunt een grote pan koken zodat je morgen ook nog een lunch klaar hebt staan. Bovendien is het een makkelijke manier om wat extra groenten te eten!. Voor deze wortelkokossoep heb je maar weinig nodig. In grote lijnen komt het neer op: wortels, ui, knoflook en kokosmelk. En wat kruiden dan, maar die heb je hoogstwaarschijnlijk al wel in huis. Verder geen ingewikkelde ingrediënten waar lastig aan te komen is.

Ingrediënten voor 1 grote pan:

1 ui
1 klein teentje knoflook
2 cm verse gember
1 kilo wortelen
½ tl cayenne poeder
½ tl kurkuma
200 ml kokosmelk
bouillon poeder (gistvrij) of basis kippenbouillon

Bereiding:

Pel de ui en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortelen en hak grof. Verhit een scheut olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook ca 3 minuten. Voeg de wortels, cayenne en kurkuma toe en bak nog ca. 5 minuten. Voeg kokosmelk en bouillonpoeder toe. Voeg zoveel water toe, tot alles onder water staat. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer en verdun eventueel indien nodig.

Tip! Lekker met wat verse koriander, bosui en een kneepje limoensap.

%d bloggers liken dit: