Chili sin carne is een variant op chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel met vlees. Deze smaakvolle chili sin carne maak je zonder vlees, is niet alleen super lekker maar ook verantwoord. Vezel- en eiwitrijk door de hoeveelheid groenten en peulvruchten. Een ideaal en snel recept om je voorraadkast leeg te maken!

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • mespunt cayennepeper
  • 3 paprika’s fijn gesneden (rood, groen, oranje)
  • 800 g (rode) kidneybonen
  • 1 klein blikje mais (150 gr)
  • 800 ml tomaten uit blik
  • 2 grote avocado’s
  • sap van een halve limoen + 1 limoen in partjes
  • peper en zout naar smaak
  • tortilla chips naturel (100% maïs)
  • verse koriander, grofgehakt

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak dit mee voor 1 minuut. Voeg dan de paprika, bonen, mais en tomaten uit blik toe. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.

Maak in de tussentijd de guacamole: meng de avocado met het limoensap en peper en zout naar smaak. Maal fijn met een keukenmachine of prak fijn met een vork. Proef en voeg eventueel nog meer limoensap en peper en zout naar smaak toe. Wil je wat meer pit? Voeg dan een snuf cayennepeper toe aan de guacamole. Proef de chili en voeg eventueel wat zout toe. Serveer de chili sin carne met de guacamole, tortillachips, koriander en extra limoenpartjes.

Tip: Je kunt ook de Mexicaanse taco kruiden gebruiken van Euroma. Wist je dat de een restje chili sin carne ook heerlijk is om de volgende dag als lunch te eten?

%d bloggers liken dit: