Notenbrood is lekker als ontbijt of als aanvulling bij de lunch. Een vullend notenbrood met gezonde ingrediënten waar je genoeg energie van krijgt om de dag door te komen en zelfs tussendoor geen trek hebt. Bovendien is het erg gemakkelijk te maken en je kunt een plak van het notenbrood heel handig meenemen. Wat extra fijn aan dit notenbrood is, is dat je het binnen no-time gemaakt hebt. Alle ingrediënten door elkaar roeren. Even in de oven en klaar is je notenbrood!

Ingrediënten voor 1 notenbrood:

250 g gemengde noten
100 g sesamzaad
100 g zonnebloempitten
100 g gebroken lijnzaad
100 g pompoenpitten
1 tl zout
2 el olijfolie
5 eieren

Bereiding:

Maal alle noten, pitten en zaden grof in met een staafmixer of keukenmachine. Maak het niet te fijn, maar zorg dat er geen grote stukken meer in zitten. Voeg het zout en de olie toe en roer met een lepel goed door elkaar. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng alles goed. Schenk het beslag in een met olijfolie ingevet  cakeblik en bak het 60-70 min in de oven op 180 °C. Laat het brood helemaal afkoelen voor serveren.

Tip! Bewaar het in een natte theedoek in de koelkast (1 week) of vries het in.

%d bloggers liken dit: