Wortelsoep

4 oktober 2020

Wortelsoep is voor elk seizoen een goed idee. Deze wortelsoep bevat gember en geeft je een extra warm gevoel. Bovendien versterkt gember je weerstand. 

Voor deze gezonde wortelsoep heb je maar weinig nodig, het is namelijk een makkelijk recept. In grote lijnen komt het neer op: wortels, ui, knoflook en kokosmelk. Je krijgt enorm veel vezels binnen en door de kokosmelk geeft het een lang verzadigt gevoel. Ideaal om snacktrek te voorkomen en als je gezond wilt afvallen. 

Ingrediënten voor 1 grote pan:

  • 1 ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 kilo wortelen
  • ½ tl cayenne poeder
  • ½ tl kurkuma
  • 200 ml kokosmelk (of ongezoete room)
  • 1,5 el bouillon poeder (vrij van smaakversterkers) of basis kippenbouillon
  • water naar gewenste hoeveelheid

Bereidingswijze:

Pel de ui en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortelen en hak grof. Verhit een scheut olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook ca 3 minuten. Voeg de wortels, cayenne en kurkuma toe en bak nog ca. 5 minuten. Voeg kokosmelk, water en bouillonpoeder toe. Voeg zoveel water toe, tot alles onder water staat. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer en verdun eventueel indien nodig.

Tip: lekker met verse koriander, bosui en een kneepje limoensap.