Witlofsalade met kaas

27 juli 2022

Witlof, je kunt er van alles mee maken. Gekookt, rauw, in de oven met zalm of als salade. Witlof is het hele jaar verkrijgbaar en komt bijna het hele jaar uit Nederland. Hierdoor is het ook goed voor het milieu en je portemonnee. 

Witlofsalade is ook lekker met kip of zalm, maar met kaas is deze salade ook erg verassend!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 eieren
  • 8 stronkjes witlof
  • 125 gram oude kaas
  • 2 stengels bosui
  • 1 appel
  • 6 zoetzure augurken
  • 1 flinke hand grof gehakte walnoten
  • fijn gesneden bieslook

Dressing:

  • 3 el Griekse yoghurt 10% of volle kwark
  • 1 el volle mayonaise
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de eieren in kokend water in ongeveer 8 minuten hard. Giet af en laat flink schrikken met koud water. Laat de eieren even afkoelen en pel ze daarna.
Snijd de witlof fijn, maar niet te fijn. Was de appel, verwijder het klokkenhuisen snijd in fijne stukjes. Snijd ook de augurk en bosui fijn en de kaas in blokjes naar gewenste grote.

Doe de gesneden ingrediënten en walnoten in een schaal. Maak de dressing en roer dit door de salade. Snijd de eieren in vieren, leg over de salade doe als laatste de bieslook over de salade.

Tip: de kaas is ook goed te vervangen door gerookte kip.