Witlof met zalm en roomkaas

18 mei 2022

Witlof is zo een mooie groente, omdat je het op verschillende manieren kunt bereiden. Een lekkere rauwe witlofsalade, gewokt, gekookt of deze witlof uit de oven met zalm en roomkaas. Het is super smaakvol, verzadigend en een gezond recept. Witlof is ook nog eens vezelrijk, waar je darmen blij van worden. Door de zalm en roomkaas zorgt het voor een stabiele bloedsuiker en een lang verzadigend gevoel. Een verzadigend gevoel helpt om verleidingen te weerstaan.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 a 16 stronken witlof (ca. 3 a 4 flinke stronken per persoon)
  • 500 g gerookte zalm
  • 300 g roomkaas naturel
  • peper naar smaak
  • verse dille
  • 2 el pijnboompitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de harde onderkant van de witlof en snijd de witlof door de midden. Wikkel elk stronkje witlof in een plak zalm en leg de rolletjes in een ovenschaal. Roer de roomkaas los met 2 el water en verdeel het roomkaasmengel over de zalmrolletjes. Bestrooi met peper, dille en pijnboompitjes.Bak de witlofrolletjes ca. 20-25 minuten in de voorverwarmende oven.

Tip: ben je niet dol op zalm? Gebruik dan ham.

Geïnspireerd uit: Lidl recepten.