Vietnamese omelet

12 februari 2024

Een omelet maar dan anders! Je krijgt met deze omelet al 250 gram groente binnen in één maaltijd. Het is super makkelijk te maken en door de combinatie van sesamolie, eieren en cashewnoten geeft het een goed verzadigt gevoel. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 4 eieren
  • 4 el sojasaus
  • 4 tl sesamolie
  • 2 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 4 el olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 g oosterse wokgroenten
  • 100 g taugé
  • 1 flinke hand fijn gesneden koriander

Bereidingswijze:

Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Giet ondertussen kokend water over de tauge in een vergiet en laat uitlekken. Klop de eieren los met 1 eetlepel sojasaus, de sesamolie en gember. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin 2 dunne omeletten van het eimengsel.

Verhit de overige olie in een andere koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 1 minuut. Voeg de wokgroenten en taugé toe en bak 5 minuten mee. Besprenkel met de overige sojasaus en breng op smaak met zout en peper. Leg de omeletten op een bord, schep de groenten en cashewnoten erop en vouw dicht. Verdeel de fijn gesneden koriander over de omelet.

Inspiratie: boodschappen