Koolhydraatarmbrood notenvrij

25 mei 2021

Of je nu een notenallergie hebt of gewoon wat afwisseling wilt, dit heerlijke koolhydraatarme brood is notenvrij, verzadigt voor uren en smaakt heerlijk. Vooral geroosterd. Probeer het met avocadoreepjes, gepocheerde eieren, gesmolten kaas of andere favoriete toppings. Dit koolhydraatarme brood is bovendien eenvoudig en snel te maken. 

Ingrediënten voor 2 ‘broden’:

  • 6 grote eieren
  • 325 g geraspte kaas
  • 30 ml roomkaas
  • 2 el gemalen psylliumvezels
  • 3 tl bakpoeder
  • 55 g haverzemelen
  • ½ tl jozo-zout
  • 1 el boter, gesmolten

Topping

  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el maanzaad

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op180 °C. Klop de eieren in een kom. Voeg de kaas en de rest van de ingrediënten toe, behalve de boter, en meng goed.

Vet een cakeblik in met boter. Verdeel het deeg in de cakeblik met een spatel. Bestrooi het deeg met sesamzaadjes en maanzaad. Bak het brood in ca 35 minuten. Laat het brood vervolgens goed afkoelen. Snijd in plakjes gebruik beleg naar keuze.

Tip: eet je het brood niet binnen een paar dagen op? Snijd het dan in plakjes en vries het in.