Bietensalade

5 augustus 2020

Een bietensalade die erg populair is, is de bietensalade met geitenkaas. Hoewel je die natuurlijk door verschillende kazen kunt vervangen. Vervang ‘m door feta of door blauwe kaas als je wilt dat er wat meer pit in zit.

Met dit simpele basisrecept voor de bietensalade kun je werkelijk alle kanten op. Met gebakken bloemkoolrijst blijft het een koolhydraatarm recept. Liever meer koolhydraten? Voeg dan volkoren rijst, peulvruchten of quinoa toe. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 grote gekookte bieten
  • 4 eieren
  • 1 stengel bosui
  • 1 granny smith appel
  • 1 zakje veldsla (85 gram)
  • 3 takjes verse munt
  • 3 el volle mayonaise
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el azijn
  • peper en zout
  • flinke hand walnoten
  • ca. 50 g verse geitenkaas

Bereidingswijze:

Snijd de voorgekookte bieten in fijne stukjes. Kook de de eieren tot deze middelhard zijn, dompel het ei in koud water en laat afkoelen. Meng in een grote slakom de mayonaise met wat olijfolie en azijn tot een dressing. Snij de bosui fijn en doe in de slakom. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe ook de appel in de slakom. Snijd de bieten in blokjes en voeg toe aan de slakom.

Roer alles goed door elkaar. Leg op elk bordje wat veldsla, leg hierop de bietensalade. Pel de eieren, snijd ze in vieren en leg ze op de bietensalade. Hak de munt en walnoten fijn en verdeel over de bordjes. Brokkel als laatst de geitenkaas er over heen.

Tip: ook lekker met verse haring in plaats van geitenkaas of feta.