Eerder schreef ik een artikel over magnesiumtekort, de symptomen en welke voedingsmiddelen magnesiumrijk zijn. Heb je dit artikel nog niet gelezen? Lees hier hoe je een magnesiumtekort kan herkennen en welke voedingsmiddelen rijk zijn aan magnesium. In dit artikel deel ik mijn zelfgemaakte chocolademousse, om je vingers bij af te likken.

Chocolade is een van de voedingsmiddelen dat rijk is aan magnesium. Zeg zou zelf, wie is er niet dol op chocolade? Ik wel in ieder geval. Dagelijks 1 blokje pure chocolade is voor mij het toetje na de maaltijd. Hoe puurder hoe beter. Het liefst eet ik chocolade met een cacaogehalte van minimaal 90%, maar een cacaogehalte van 85% is ook prima. Het voordeel van een hoog cacaogehalte is dat je er sneller voldaan bent. Zo eet je dus nooit een hele reep in een keer op. Hoe lager het cacaogehalte, des te meer suiker is toegevoegd en des te minder gezond chocolade wordt. Ook bevat een laag cacaogehalte minder magnesium.

Helaas voelen mensen zich schuldig na het eten van chocolade. Nergens voor nodig lijkt mij, zolang je maar geen reep in één keer opeet. Wil jij je magnesiuminname verhogen en genieten van chocolade? Dan deel ik hier mijn favoriete chocoladerecept. Namelijk zelfgemaakt chocolademousse. Dit recept bevat in totaal 250 mg magnesium. Zelfgemaakte chocolademousse is niet alleen veel lekkerder, maar ook gezonder. Zo kan je zelf het gewenste cacaogehalte bepalen en is er geen suiker aan toegevoegd. Door de combinatie van banaan en amandelen verhoog je nog meer jouw magnesiuminname. Het recept is binnen no time klaar dus doe er je voordeel mee. Heb je dit recept eenmaal gemaakt, dan wil je echt geen kant-en-klare chocolademousse meer uit de supermarkt.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 80 gram pure chocolade (85% cacao)*
  • 10 gram rauwe cacaopoeder
  • 5 eiwitten
  • 1 eierdooier
  • 1 rijpe banaan
  • 1 handje fijngehakte amandelen**

Bereiding:

Smelt te chocolade en de cacaopoeder au bain-marie in de pan. Dat wil zeggen in een kom die je boven een pan met heet water houdt. Roer ondertussen met een lepel tot dat het gesmolten is. Laat het water niet te heet worden en voorkom dat het water kookt. Klop ondertussen de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom. Roer de eierdooier met een kleine garde door de gesmolten chocolade. Voeg de helft van het stijfgeslagen eiwit toe. Meng dit met een lepel goed door elkaar en voeg de rest van het stijfgeslagen eiwit toe. Meng dit goed tot elkaar tot het een mooi geheel is en er geen klontjes chocolade meer inzit. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Serveer de zelfgemaakte chocolademousse uiteindelijk met de plakjes banaan en fijngehakte amandelen. Eetsmakelijk.

Tip!

  • Ben je nog niet gewend aan de pure chocoladesmaak? Gebruik van 70% cacao en bouw de hoeveelheid cacao langzaam op.
  • Houd je niet van noten of wil je meer variatie? Hennepzaap, maanzaad, pompoen- en zonnebloempitten zijn ook magnesiumrijk.

zelfgemaakte chocolademousse

Laat je me weten wat je van de zelfgemaakte chocolademousse vindt? Of ken je een ander lekkere zelfgemaakte chocolademousse? Laat dan een reactie achter.

Geniet!

%d bloggers liken dit: