Werkwijze en praktijk

Een behandeling start met een kennismaking en intakegesprek en wordt vervolgd door vervolgconsulten. Op deze pagina lees je wat de werkwijze van de consulten zijn. Een advies is altijd maatwerk en persoonlijk en verschilt per individu.

Werkwijze intakegesprek

Tijdens het intakegesprek leer ik je graag beter kennen. Wij bespreken jouw klacht, kijken naar je huidige leefpatroon, je leefomstandigheden, barrières, omgevingsfactoren en bespreken jouw doelen.

Voorafgaand aan het intakegesprek vraag ik je om een inschrijfformulier in te vullen en twee dagen je voeding bij te houden. Tijdens het het gesprek kom ik hier op terug Daarnaast kunnen metingen verricht worden, zoals het vaststellen van je gewicht, lengte en lichaamssamenstelling. We gaan samen op zoek te gaan naar de losse puzzelstukken en achter de oorzaak te komen (i.p.v. symptoombestrijding). De juiste informatie en kennisoverdracht zijn onmisbaar. Ik coach jou hier graag bij! Als je nooit leert hoe het lichaam werkt en wat precies oorzaak is van jouw klacht, dan wordt het moeilijk om zelf de juiste keuzes te maken. Het vergroten van jouw kennis is dan ook van cruciaal belang.

Het intakegesprek duurt minimaal 60 minuten en niet langer dan 90 minuten. Na afloop van het intakegesprek worden de vervolgstappen besproken en wordt een behandelplan opgesteld. Daarnaast maken we een vervolgafspraak. Via de e-mail ontvang je het advies en geef ik praktische tips die tot een blijvende en goed vol te houden leefstijlwijziging zullen leiden.

Tijdens het intakegesprek (en de vervolgconsulten) kan de lichaamssamenstelling in kaart worden gebracht, mocht dit nodig zijn. Ik maak gebruik van de OMRON BF511. Dit is een uitgebreide body composition monitor en geeft breed inzicht in het gewicht, vetpercentage, vetvrije massa (spiermassa), BMI, visceraal vet (vet rondom de organen) en het basaal metabolisme. OMRON BF511 is klinisch gevalideerd en geclassificeerd als medisch hulpmiddel.

Persoonlijke aandacht is essentieel en de tijd

die hiervoor nodig is, verschilt per persoon.

Werkwijze vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voorgang, richten we ons op de veranderingen die gemaakt zijn, welke verbeteringen je ervaart, wat je ervaringen zijn en wat moeilijke situaties zijn geweest. Ook scherpen we het advies aan, zodat jouw doelen behaald worden. We focussen ons niet alleen op de doelen, maar ik coach je ook op de weg hier naar toe.

Ook tijdens de vervolgstappen besteed ik aandacht aan kennisoverdracht, zodat je je horizon verbreedt. Jouw eigen inbreng en vragen spelen hierbij een belangrijke rol. Na afloop stuur ik je, indien nodig, informatie per e-mail dat van belang is voor jouw situatie. Vervolgconsulten duren minimaal 30 minuten maar nooit langer dan 60 minuten. Ook hierbij is persoonlijke aandacht essentieel en de tijd die nodig is voor het gesprek, verschilt per persoon.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren en wat ik voor jou kan betekenen? Bel, whatsapp of vul het contactformulier in en dan neem ik binnen 1 dag contact met je op. Persoonlijke gegevens worden opgeslagen conform de privacy verklaring.

Bel: 06-83237875

Of stuur een bericht via whatsapp

CONTACTFORMULIER