Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Basisverzekering

Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen in 2018 3 uur (180 minuten) dieetadvisering vergoed. De advisering wordt eerst verrekend met het eigen risico dat wettelijk is vastgesteld op €385,- (m.u.v. kinderen). Klik hier om meer te lezen over de tarieven en vergoedingen voor dieetadvies per zorgverzekeraar. Als je nog niet door je eigen risico heen ben, gelden de onderstaande tarieven. Hiervan krijg je een factuur. Deze tarieven komen overeen met de gehanteerde tarieven van de zorgverzekeraars.

Diëtist Mandy Breure heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Hierdoor wordt de vergoeding waar je recht op hebt voor 100% vergoed en worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering kunnen vervolgconsulten vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten. Deze vergoedingen zijn per zorgverzekeraar wisselend. Kijk hiervoor naar de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.

De behandeltijd die in rekening wordt gebracht bestaat uit de directe tijd en de indirecte tijd:

  • De directe tijd is de tijd waarbij je daadwerkelijk aanwezig bent
  • De indirecte tijd is de tijd die hierna benodigd is voor o.a. het uitwerkingen van jouw gegevens, het opstellen van het behandelplan en advies

Een intakegesprek duurt minimaal 60 minuten en soms iets langer, dit is per persoon afhankelijk.

 

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Per 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijsbrief een afspraak kan maken bij de diëtist. Sommige zorgverzekeraars staan directe toelating niet toe. Er is dan een verwijsbrief van een (huis)arts nodig. Voor een verwijsbrief kun je langs de (huis)arts gaan, maar vaak is het al genoeg om te bellen en dan wordt de verwijsbrief verstuurd.

De volgende zorgverzekeraars eisen wel een verwijsbrief: CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer en OHRA.

 

Diensten & Tarieven

Diensten Directe tijd Indirecte tijd Kosten
Intake consult 60 tot 90 min 30 min €90,-
Eerste vervolgconsult*  30-45 min 15 min €45,-
Vervolgconsulten* vanaf 30 min 0-15 min Vanaf €30,-
Skype of telefonisch consult* Eenheden van 15 min 10 min €15,- per kwartier
Freelance diëtist In overleg Op basis van offerte
Pakket Voedselintolerantietest Meer informatie

*De duur van vervolgconsulten is afhankelijk van jouw situatie. Dit kan minimaal 30 tot 60 minuten in beslag nemen. Skype of telefoon consulten beginnen bij 15 minuten en de kosten zijn gelijk aan die van vervolgconsulten. De tijd die wordt gefactureerd/gedeclareerd, gaat altijd in eenheden van 15 minuten ( €15,-). Informeer eerst de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar, om onverwachte kosten te voorkomen. 

 

Afzeggen & niet nagekomen afspraken

Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; je ontvangt dan zelf een factuur van de gemaakte afspraak die je zelf dient te betalen. Afzegging dient persoonlijk via de telefoon of via de e-mail te gebeuren.

 

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren en wat ik voor jou kan betekenen? Bel, whatsapp of vul het contactformulier in en dan neem ik binnen 1 dag contact met je op. Persoonlijke gegevens worden opgeslagen conform de privacy verklaring.

Bel: 06-83237875

Of stuur een bericht via whatsapp

CONTACTFORMULIER