Tarieven en vergoedingen

Pakketten

Diëtist Mandy Breure biedt diverse pakketten en begeleidingstrajecten aan d.m.v. pakketten. Vanuit de basisverzekering kan €180,- worden gedeclareerd naar de zorgverzekeraar. Van het bedrag dat overblijft krijg je zelf een factuur. Als je vanuit de aanvullende verzekering recht hebt op extra dieetadvisering, wordt dit verrekend met het bedrag dat overblijft. Na het afronden van één van de pakketten is extra begeleiding mogelijk. Je kunt kiezen voor een tegoedkaart of losse consulten.
 

Basisverzekering

Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen in 2020 3 uur (180 minuten) dieetadvisering vergoed. De advisering wordt eerst verrekend met het eigen risico dat wettelijk is vastgesteld op €385,- (m.u.v. kinderen). Klik hier om meer te lezen over de tarieven en vergoedingen voor dieetadvies per zorgverzekeraar. Informeer altijd eerst de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar, om onverwachte kosten te voorkomen. 

Diëtist Mandy Breure heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Hierdoor wordt de vergoeding waar je recht op hebt voor 100% vergoed en worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:
1. Directe tijd: de tijd waarbij je als cliënt aanwezig bent
2. Individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteedt aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens en het samenstellen van een persoonlijk advies. Hierbij ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig. Deze tijd maakt deel uit van de behandeling.
 

Aanvullende verzekering

Wanneer je naast je basisverzekering ook een aanvullend pakket hebt, is er kans dat je aanspraak kunt maken op extra vergoeding vanuit het aanvullende pakket. Deze vergoedingen zijn per zorgverzekeraar wisselend. Kijk hiervoor naar de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.
 

Verwijsbrief

Per 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijsbrief een afspraak kan maken bij de diëtist. Sommige zorgverzekeraars staan directe toelating niet toe. Er is dan een verwijsbrief van een (huis)arts nodig. Voor een verwijsbrief kun je langs de (huis)arts gaan, maar vaak is het al genoeg om te bellen en dan wordt de verwijsbrief verstuurd.

De volgende zorgverzekeraars eisen wel een verwijsbrief: CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer en OHRA.

Afzeggen & niet nagekomen afspraken

Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; je ontvangt dan zelf een factuur van de gemaakte afspraak die je zelf dient te betalen. Afzegging dient persoonlijk via de telefoon of via de e-mail te gebeuren.

 

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren en wat ik voor jou kan betekenen? Bel, whatsapp of vul het contactformulier in en dan neem ik binnen 1 dag contact met je op. Persoonlijke gegevens worden opgeslagen conform de privacy verklaring.

 

Bel: 06-83237875

Of stuur een bericht via whatsapp

CONTACTFORMULIER