Pindasaus, maar dan zelfgemaakt. Als je het mij vraagt is deze veel smaakvoller en romiger dan de kant-en-klare pindasaus uit de supermarkt. Wist je dat een kant-en-klare pindasaus voornamelijk uit toegevoegde suikers bestaat? Maak hem zelf. Super makkelijk te maken en geen toegevoegde suikers! Een stuk gezonder dus. Je kunt eenvoudig een flinke portie maken en bewaren in de vriezer.

Ingrediënten voor 1 flinke portie

  • 6 el 100% pindakaas
  • 3 kokosmelk vol vet
  • 75 – 100 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sojasaus (ongezoet)
  • 1 tl komijnpoeder
  • Optioneel: 1 klein teentje knoflook geperst
  • Optioneel: 1 tl sambal- 4 tl sambal

Bereiding:

Fruit de knoflook in een steelpan aan in wat olijfolie. Doe de pindakaas, kokosmelk en sojasaus in de steelpan en zet op een laag vuurtje. Schenk nu in eerste instantie 75 ml water bij de saus.Roer de ingrediënten door elkaar en laat rustig warm worden. Je zult zien dat de pindakaas
steeds zachter wordt en de saus egaal wordt. Voeg de sambal en komijnpoeder toe en roer nogmaals goed door. Is de satésaus nog te dik, voeg dan nog wat extra water toe.

%d bloggers liken dit: