Granola maak je lekker zelf. Niet alleen veel lekkerder, maar ook veel gezonder. Granola bestaat uit een mengsel van verschillende noten, zaden, pitten en kruiden naar keuze. Granola uit de supermarkt is vaal erg bewerkt en bevat veel (toegevoegde) suikers. Het voordeel van zelf maken is dat je er je eigen favoriete kruiden en specerijen aan kunt toevoegen. De basis is heel simpel en je maakt het precies zoals jij het lekker vindt!

Ingrediënten voor 1 grote pot:

1 zak gemengde en ongebrande noten
100 gram zonnebloempitten
100 gram pompoenpitten
100 gram gebroken lijnzaad
Kaneelpoeder (naar gewenste hoeveelheid)
Scheutje olijfolie

Overige benodigdheden:
Bakplaat
Bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Pak een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Spreid het mengsel over de bakplaat en schuif in de oven. Bak dit 20 tot 30 minuten tot het alles lichtbruin gekleurd is en laat afkoelen. Schep het mengsel na 5 minuten door elkaar, om te voorkomen dat de noten aanbranden. Als de noten licht bruin gekleurd zijn dan kan het mengsel uit de oven gehaald worden. Laat goed afkoelen en bewaar dit in een afgesloten bak.

Tip! Verdubbel de ingrediënten, zodat je een grotere voorraad hebt.

Deze granola eet je heel simpel. Lekker bij een roerei, bij het ontbijt of als topping over een salade! Vind je het lekker om verwarmende specerijen toe te voegen? Kijk dan eens hier.

Enjoy!

%d bloggers liken dit: