Lasagne, ik ben er gek op! Je kunt natuurlijk de traditionele maken met bechamelsaus, tomaat, gehakt en lasagnebladen, maar er zijn zo veel meer lekkere variaties. Bijvoorbeeld met zalm en spinazie of deze romige lasagne met champignons, pompoen, spinazie, gehakt en een saus van room en kaas. Je hoeft geen bechamelsaus of een rode saus te maken en de lasagnebladen worden vervangen door pompoen. Easy peasy en verrukkelijk lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bakje verse tijm (15 g)
  • 600 g verse bladspinazie
  • 400 g rundergehakt
  • 600 g paddenstoelen mix
  • 1 pak pompoenlasagnebladen
  • 300 ml volle kookroom
  • 200 gram geraspte oude kaas

 

Bereidingswijze:

Pel en pers de knoflook en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook ongeveer 1 minuut. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes en rits de blaadjes tijm van de steeltjes. Voeg de tijm en de paddenstoelen toe en bak dit tot de paddenstoelen gaar zijn en er geen vocht meer in de pan zit. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul dit tot het gaat is. Als laatste voeg je deel voor deel de spinazie toe totdat alles in de pan zit en alle spinazie geslonken is. Giet het vocht tussendoor af als dat nodig is.

Schenk ten slotte de kookroom in een steelpan en doe hier drie kwark van de oude kaas bij. Breng op smaak met een snuf peper.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een derde van het groentegehaktmengels over de bodem. Verdeel daarna een aantal pompoenlasagnebladen en giet als laatst een derde van de kaasroomsaus over de pompoenlasagnebladen.  Herhaal dit tot het groentegehaktmengsel, de kaasroomsaus en de pompoenlasagnebladen op zijn. Maak af met de rest van de oude kaas. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven.

 

Tip! kun je geen pompoenlasagnebladen vinden? Koop dan een oranje of flespompoen, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakken. Je kunt dit ook prima gebruiken als lasagnebladen.
%d bloggers liken dit: