Een hartige taart is zo veelzijdig, je kunt het namelijk vullen met genoeg variaties. Vlees, vis of net als deze variant vegetarisch. Deze hartige taart van broccoli en kastanjechampignons wordt gemaakt van amandelmeel en ei. Amandelen zijn erg voedzaam en leveren een ruime hoeveelheid gezonde vetten en vezels. De restjes neem je de volgende dag gemakkelijk mee naar je werk, dus sla je twee vliegen in één klap.

Ingrediënten voor 1 grote hartige taart:

Voor de bodem:

  • 250 g amandelmeel
  • 3 el olijfolie
  • 2 eieren
  • peper en (jozo)zout naar smaak
  • 2 el gebroken lijnzaad

Voor de vulling:

  • 2 flinke stronken broccoli
  • 250 gram kastanjechampignons
  • peper en (jozo)zout naar smaak
  • paar takjes verse tijm
  • 100 g geraspte pittige (geiten)kaas
  • 50 ml room

Bereiding:

Maak een deeg van 250 gram amandelmeel 3 el olijfolie, 2 eieren, peper, zout en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 20-22 cm. Strooi als laatste de lijnzaad over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm voor ca. 1 uur in de koelkast. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer voor ca. 2 minuten in kokend water. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze gaar in olijfolie. Haal de taartbodem uit de koelkast. Meng de broccoli, kastanjechampignons met de verse tijm door elkaar. Schep het mengsel over de taartbodem. Meng de geraspte (geiten)kaas met de room en giet dit over het groentemengsel. Zet de taartvorm in de oven en bak in ca. 30 minuten op 180 graden.

Tip: ook lekker met gerookte kip of gerookte zalm door het groentemengsel (het is dan alleen niet meer vegetarisch).

%d bloggers liken dit: