Deze groente-omelet is een goed vullend ontbijt of lunch. Je krijgt niet alleen veel groenten binnen, maar je bent ook lang verzadigd!

Ingrediënten voor 2 personen:

ca. 500 gram groenten (bijv. zak voorgesneden groenten/bladspinazie, paddenstoelen, tomaat)
5 eieren
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel kokosolie of roomboter

Bereiding:

Verwarm de koekenpan en smelt ½ eetlepel kokosolie of roomboter. Voeg de groenten toe en bak beet gaar. Doe de eieren in een ruime(!) kom met zout en peper naar smaak en kluts ze even met een vork of garde.Roer de groenten door de eieren. Smelt ½ eetlepel kokosolie in de pan en giet het eimengsel er in.

Bak de groente-omelet op laag vuur tot de bovenkant helemaal is gestold. Dit kan op het laagste vuur best eventjes duren, maar zet het niet harder anders brandt de omelet aan de onderkant aan terwijl de bovenkant nog niet gestold is.

Leg een bord ondersteboven op de omelet en draai de pan met bord en al om. Eventueel kan je er voor kiezen om de groente-omelet nog even terug in de pan te schuiven om de onderkant te bakken, maar hij is al gaar en dus klaar om te eten.

MEER BERICHTEN

%d bloggers liken dit: