Spitskool, je kunt het op vele manieren klaar maken. Gekookt en rauw, maar mijn favoriet is toch echt geroosterd uit de oven. Dit recept kent een aantal voordelen.. Het is snel klaar, je hebt weinig voorbereidingstijd nodig, qua kruiden kun je eindeloos variëren en je laat de oven zijn werk doen. Ben je laat thuis of heb je weinig tijd om vooraf lang in de keuken te staan? Maak de spitskool vooraf klaar en stel de de oven in, zodat als je thuis komt je een gezonde maaltijd op tafel hebt. Hierdoor verklein je de kans om voor een snelle, en meestal ongezonde, maaltijd kiest. De smaak van deze geroosterde spitskool is kruidig, smaakvol en het bevat een lekkere bite!

Ingrediënten voor 2 personen:
1 grote spitskool
5 el olijfolie
4 el garam masala
3 el grove mosterd

Bereiding:

Verwacht de oven op 180 graden. Doe ik een schaaltje de olijfolie, garam masala en mosterd. Meng goed door elkaar tot alles vermengd is.  Snijd de spitskool in de lengte doormidden en halveer. Verwijder eventueel de lelijke bladeren en snijd de harde kern er uit. Snijd de halve spitskolen in vier kwarten. Pak vast een ovenschaal en leg hier bakpapier op. Smeer met een schiliconenkwast ( met je handen of een lepel kan ook) de spitskoolkwarten in met de dressing en doe dit zoveel mogelijk tussen de bladeren. Leg de ingesmeerde spitskoolkwarten op de bakplaat en laat ze roosteren voor 30 minuten. Lekker met een stukje vis, vlees en gekookte ei.

Tip!

Lekker met geroosterde noten erbij
Je kunt de spitskool vervangen door bijvoorbeeld witte kool of groente kool
Stel je de oven vooraf in? Je kunt dan ook het stukje vlees of vis er bij doen

Geniet!

MEER BERICHTEN

%d bloggers liken dit: