Een gezonde en snelle quiche! Dat komt omdat de bodem van deze quiche niet is gemaakt van (kant-en-klaar)deeg.. Maar van zoete aardappel. Quiches zijn voor elk moment van de dag geschikt. Bovendien kun je ze vullen met alles wat je lekker vindt. Maak een grote quiche, laat het afkoelen en eet dit de volgende dag bijvoorbeeld als lunch. Easy en lekker! 

Ingrediënten voor een kleine quiche

  • 300 gr zoete aardappel
  • 200 gr kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 4 eieren
  • een paar takjes verse oregano
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 75 gr zachte geitenkaas/schapenfeta

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 350 gram van de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Snijd de overgebleven rest in kleine blokjes of reepjes.Vet de springvorm (20 cm) in met wat kokosvet en bedek de bodem met de plakjes aardappel. Als je klaar bent met de bodem halveer je de rest van de plakjes en steek die rondom de zijkant van de vorm. Zet de vorm een kwartiertje in de oven.

Snijd de kastanjes in dunne plakjes, snipper de sjalot en zet aan de kant. Meng in een kom de overgebleven zoete aardappel samen met de eieren, geitenyoghurt en oregano. Voeg ook een snuf peper en zout toe.

Haal de vorm uit de oven en verdeel de kastanjes en sjalot erover. Schenk vervolgens het eimengsel in de vorm. Sluit af met de zachte geitenkaas en ze de vorm weer voor 30 minuten in de oven.

Laat de quiche even afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Lekker met een frisse groene salade.

(dit recept is geïnspireerd door Beaufood.nl)

MEER BERICHTEN

%d bloggers liken dit: