Gado gado salade is inmiddels een van mijn favoriete maaltijd en het recept komt oorspronkelijk uit Indonesië. Je kunt het zowel vegetarisch als met vlees maken. Het fijne aan dit recept is dat het snel klaar is en je het een dag van te voren al klaar kunt maken. Heerlijk met zelf gemaakte pindasaus.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 100 g taugé
  • 100 g fijn gesneden witte of spitskool
  • 100 g julienne wortel
  • sesamolie naar smaak
  • sojasaus naar smaak
  • 200 gram tofu (of kip indien niet vegetarisch)
  • Zelfgemaakte pindasaus

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tofu in blokjes. Besprenkel met sojasaus en sesamolie. Voeg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de tofu. Gril de tofu voor 30 minuten in de oven, meng na 15 minuten de tofu door elkaar zodat alles goed grilt. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijd door de helft en kook beetgaar in 10 minuten. Voeg na 2 minuten de eieren toe en kook deze in 8 minuten. Zet de waterkoker aan en voeg kokend water over de taugé in een vergiet, laat daarna afkoelen samen met de sperziebonen.

Meng in een grote kom de julienne wortel, de fijn gesneden kool, de afgekoelde taugé en de sperziebonen zodra deze ook afgekoeld zijn. Maak ondertussen de zelfgemaakte pindasaus. Haal de tofu uit de oven als deze mooi krokant is en laat afkoelen buiten de oven. Pel ondertussen de eieren en snijd door vieren. Zodra de tofu is afgekoeld, voeg dit dan bij de groenten. Besprenkel de groenten met wat sojasaus en sesamolie naar smaak. Maak de gado gado salade af met de gepelde eieren en de zelfgemaakte pindasaus.

Tip: vind je het lekker om er noodles bij te eten? Gebruikt dan courgettespaghetti en meng dit rauw door de salade. Zo krijg je nog meer groenten binnen.

%d bloggers liken dit: