Pizza, maar dan net even anders en ook nog een stuk gezonder. Deze auberginepizza is gemaakt van alleen groenten, kaas en wat kruiden. Door gebruik te maken van plakken aubergine als bodem zorg je voor een hele berg extra groente. Ben je niet zo dol op aubergine, geen probleem! In dit recept gebruik je ook courgette als pizzabodem. Heerlijk als hapje (vooraf of op verjaardag) of maak er een grotere portie van en eet als hoofdgerecht. Snel, lekker én makkelijk.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 bollen mozzarella
  • Ca. 100 g brie
  • Gedroogde Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de tomatensaus:

  • 2 witte uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 blikken tomatenblokjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Basilicumblaadjes
  • Zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de aubergine en courgette in de lengte in plakken van 1 cm dik. Meng de olie met de kruiden, zout en peper in een kom. Plaats de plakken aubergine en courgette op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de aubergines en courgette in met de kruidenolie. Plaats in de oven en bak ca. 15 minuten.

Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een pan met deksel. Fruit ui en knoflook samen tot ze doorzichtig en zacht zijn. Voeg de blikjes tomaten toe, inclusief het vocht. Voeg de kruiden, het zout en de peper toe. Breng het geheel zacht aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten pruttelen.
Haal de aubergines en courgette uit de oven en plaats op een grote schaal. Giet de tomatensaus met een lepel over de aubergines en courgette. Snij de mozzarella en brie in dunne plakjes en plaats deze op de aubergines en courgette met saus. Garneer met basilicum blaadjes. Zet de schaal voor ca. 5 a 10 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten. Serveer warm. Lekker met gemengde sla en rucola.

Tip: Ben je niet zo dol op mozzarella of brie? Vervang dit dan door bijvoorbeeld geitenkaas.

%d bloggers liken dit: