Voeding als medicijn bij diverticulitis

‘Na een leven van onbezorgd eten en drinken kreeg ik eind 2016 last van mijn maag/darmen. Ben toen naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek, maar gezien de klachten eigenlijk al snel verdwenen waren kon er geen diagnose gesteld worden. “Misschien is het een ontsteking geweest”, was de respons, gebaseerd op een vernauwing die in de dikke darm te zien was op de scans.

Ik had de link met eten of levensstijl nog niet gelegd. Dus het leven ging gewoon verder. Ongezond eten; veel vlees, vet, stapels met brood en weinig groenten en fruit en regelmatig ook te veel. Tot ik in juni 2018 weer last kreeg. Deze keer was het ernstiger. Na een aantal onderzoeken was de diagnose: diverticulitis en een flinke ontsteking in de dikke darm. Advies van de arts was het verwijderen van het geïnfecteerden vernauwde gedeelte, plus een klein gedeelte met de divertikels. dit zou zo’n 30 centimeter bedragen. Ik zag dit niet zo zitten. Het risico bestaat dat ik de rest van mijn leven met een stoma rond zou kunnen lopen. Geen fijn vooruitzicht.

Gestimuleerd door familie om professionele hulp te zoeken, ben ik terecht gekomen bij Mandy Breure. Na een prettig intake gesprek heeft zij een persoonlijk levensstijl advies opgesteld voor mij. Met goede voeding en meer bewegen zou een operatie wellicht niet nodig zijn. Dat was in ieder geval mijn doel. Eten als medicijn.

Met de arts had ik afgesproken om na 3 maanden nog een scan te nemen om te zien of een nieuwe levensstijl tot verbetering kon leiden. Dat verschil bleek dus duidelijk. “Op basis van deze scan gaan we niet opereren”. Er was een duidelijke verbetering opgetreden. De ontsteking was weg en het geïnfecteerde gebied zag er veel rustiger en gezonder uit. Een geweldige uitslag en een uitstekende stimulans om door te gaan met het levensstijl advies. Ook de vernauwing zou kunnen verminderen en wellicht een herstel van de darmwand. In februari weer een onderzoek of ook dit doel is gehaald.

Ik ben Mandy erg dankbaar voor dit goede advies en fijne begeleiding”.
(R.B.)

R.v.B (-11 kg & -8 cm taille)

‘Voordat ik bij Mandy kwam deed ik eigenlijk maar wat. In de periode van sinterklaas en kerst heb ik vrijwel alles gegeten waar ik zin in had terwijl ik tegelijkertijd niet blij met mezelf was. Ook het plezier waarmee ik al jaren aan Crossfit deed werd minder aangezien ik geen vooruitgang zag en mijn gewicht me in de weg zat. In januari heb ik hulp aan Mandy gevraagd. Samen met haar heb ik stappen kunnen maken die ik nooit zelf had kunnen maken, stappen die bij mij passen. Ook de inzichten die ze me gaf zijn nu nog steeds heel waardevol. Zelfs tussen de consulten door staat ze voor je klaar. Ze kan het niet voor je doen, maar ze doet echt haar uiterste best om je te helpen, super fijn!

Nu een halfjaar later ben ik 11 kg kwijt en voel ik me een heel stuk beter. Ik ben nu blij met mezelf, durf eindelijk dat ene jurkje of topje aan en merk ik vooruitgang met Crossfit en fitness. Uiteraard hou ik mijn uitdagingen en doelen, maar mijn allergrootste doel, gewichtsverlies, heb ik gehaald en daar ben ik heel blij mee!’
(R.v.B)

Voeding bij langbestaande darmklachten

”Onze dochter heeft al vele jaren buikklachten. Na meerdere dokters bezoeken is er geen oorzaak of oplossing gevonden voor haar klachten. Omdat het toch veel invloed had op haar dagelijkse functioneren leek het ons een goed idee om eens te kijken naar haar voedingspatroon en of er misschien middels voeding iets voor haar te doen was dat verlichting zou geven.

Via het zoeken op het internet kwamen we bij de site van Mandy Breure en het sprak ons aan omdat ze brede kennis heeft over o.a. buikklachten en voeding die hierbij een rol zou kunnen spelen. Mandy heeft eerst goed geluisterd naar ons verhaal en kon ons goed uitleg geven over wat het onderliggend probleem zou kunnen zijn. Toen heeft ze ons goede handvatten voor voedingsadviezen en aanvullende voedingssupplementen gegeven. En hierdoor hadden we al redelijk snel verlichting en tot onze verbazing een oplossing van een langbestaand probleem.

Mandy heeft ons heel goed geholpen en is heel laagdrempelig bereikbaar. Het was ongelooflijk fijn dat zij ons kon helpen bij zo een langbestaand probleem.”
(A.V.)

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren en wat ik voor jou kan betekenen? Bel, whatsapp of vul het contactformulier in en dan neem ik binnen 1 dag contact met je op. Persoonlijke gegevens worden opgeslagen conform de privacy verklaring.

Bel: 06-83237875

Of stuur een bericht via whatsapp

CONTACTFORMULIER