Een zelfgemaakte soep is goedkoper, gezonder én veel lekkerder dan een kant-en-klaar soep. Ik ben er gek op, omdat je het op elk moment van de dag kunt eten. Heb je weinig tijd of geen zin om te koken? Dan is een goed maaltijdsoep ideaal, omdat je dit van te voren klaar kunt maken en kan invriezen. Bovendien is het ideaal om je groente inname te verhogen. Zo krijg je dagelijks meer vezels en vitamines binnen en is het een ideale broodvervanger!

Een van mijn favoriete soep is toch wel deze Indiase linzensoep, ook bekend als dhal. Het linzensoepje is extra lekker, omdat het smaakvol en verwarmend is! Door de verschillende specerijen, krijgt het echt een Oosters tintje.

Ingrediënten voor 4 personen

2 el olijfolie of kokosolie
3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
1 rode ui, fijn gesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
4 theel. komijnpoeder (djinten)
3 theel. korianderpoeder (katoembar)
2 theel. kerriepoeder (garam masala)
1 blik (400 g) gepelde tomaten
1 rode peper, fijngesneden (laat de zaadjes zitten, als je van extra pit houdt)
1 l groentebouillon (zelf getrokken, of biologische zonder gist)
250 g rode linzen
400 g verse (baby) spinazie
hand verse koriander, grof gesneden

Bereiding

Verhit de olie in de pan en fruit hierin de gember, knoflook, ui, rode peper en specerijen ca. 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rode linzen toe en laat de pan zachtjes pruttelen voor ca. 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soepen laat slinken. Bestrooi de soep met de koriander.

Tip!

  • Deze soep is de volgende dag nog lekkerder
  • Ook lekker met specerijen als komijn, kardemom, kaneel en kruidnagel

Meer inspiratie nodig om te koken met linzen? Probeer dan eens een van de volgende recepten:
Linzensoep met kokosmelk
Thaise linzensoep
Rode linzencurry

MEER BERICHTEN

%d bloggers liken dit: