Kokosyoghurt, ik ben er gek op! Helaas bestaat de kant-en-klaar kokosyoghurt in de supermarkt niet voor 100% uit kokos, maar ook uit genoeg andere toevoegingen (lees: suiker!). Ik vond het teleurstellend dat ik geen kokosyoghurt kon vinden die bestaat uit alleen maar kokos. Aangezien ik het leuk vind om te experimenteren, ging ik opzoek naar een recept om mijn eigen kokosyoghurt te maken.

Na een aantal recepten te hebben gevonden, besloot ik het gewoon te proberen en aan de slag te gaan. En ik kan zeggen ”missie geslaagd!”. Het is heel eenvoudig en zo smaakvol! Het heeft de lichtzure smaak van yoghurt maar dan in een kokosversie. Ik hoor van veel mensen dat ze kokos vermijden, omdat het veel vet bevat. Dat klopt inderdaad, maar ik vertelde hier al eerder dat vet weer mag en je hier niet ‘bang’ voor hoeft te zijn.

Ingrediënten:

  • 1 pakje (200 gram) kokoscrème (ook wel santen genoemd)
  • Twee probiotica capsules (bijv: probiotica Orthica Orthiflor Original of Bio-Kult multistam)
  • 350 ml  water

Benodigdheden:

Gebruik een brandschone, glazen weckpot van minimaal 3/4 liter inclusief rubber ring die je goed kunt afsluiten. Spoel de pot voor het gebruik af met heet water.

Bereiding:

Haal de santen uit de verpakking en doe het in een steelpannetje. Giet hier 350 ml kokend water overheen. Laat het 15 minuten rustig staan, de santen zal dan zijn gesmolten. Roer het geheel met een garde goed glad.

Laat het afkoelen tot het lauw is. Open dan 2 probiotica-capsules door ze los te draaien en doe de inhoud hiervan bij de santen. De capsules zelf gebruik je dus niet. Roer nog een keer goed door met een garde en giet dit over in een schone weckpot . Laat dit 24 uur staan op een warme plek in huis. Pak de weckpot in een deken of handdoeken. Je kunt hierbij een warme kruik bij leggen (maak deze niet te heet). Rond de 20 graden is prima, dus in de zomer ergens in de keuken, in de winter ergens bij een verwarming (maar niet op de koud vloer). Schud de pot af en toe even om als je hem ziet, maar open hem niet. Zet de pot na ongeveer 24 uur in de koelkast. Pas nu zal de yoghurt met de dag dikker worden. Na nog eens 24 uur in de koelkast is het klaar. Open de pot voorzichtig, er zal wat druk op staan. Roer de yoghurt even door en schep eruit wat je nodig hebt. Hij is in de koelkast ongeveer vijf dagen houdbaar

NB! Deze yoghurt is wel zwaarder dan gewone yoghurt, dus niet heel geschikt om een grote kom vol van te eten. Serveer een flinke eetlepel met vers fruit en bestrooi met zelfgemaakte granola. Het is ook heerlijk door een smoothie.

Enjoy!

%d bloggers liken dit: