Een frisse en smaakvolle soep, heerlijk voor een warme zomerdag. Deze koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, is in een hand om draai gemaakt. Maak deze gazpacho met als basisingrediënten tomaat, komkommer en knoflook. Ideaal om je lunch mee aan te vullen, maar ook lekker als voorgerecht.

Ingrediënten voor 4-6 personen

Bereiding:

Snijd de tomaten, komkommer en rode ui in grove stukken en doe in een blender. Doe de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar. Voeg dan de gegrilde paprika toe en mix nogmaals goed door. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als de gazpacho veel te dik is, voeg dan een beetje water toe. Schenk de gazpacho in glaasjes of in een grote kom en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Snijd de basilicum fijn en garneer als laatst over de glaasjes gazpacho.

Tip: voor een romige smaak, garneer de gazpacho met een scheutje volle ongezoete room.

%d bloggers liken dit: