Voordat het Corona virus uitbrak kon ik niet mij nog niet voorstellen hoe het zou zijn om volledig vanuit huis te werken en alle gesprekken telefonisch of online te laten plaatsvinden. Graag neem ik jullie mee in hoe de praktijk dit doorlopen heeft en hoe Diëtist Mandy Breure actief inspeelt op deze situatie.

Er stond nog een mooie wintersportvakantie in Oostenrijk op de planning. Ik had mijn twijfels of dit door zou gaan, maar hoopte er stiekem wel op. Een weekje zon en sneeuw, kon ik wel gebruiken. Een dag voor vertrek werd bekend gemaakt dat Tirol helemaal op slot ging dat we ook niet meer welkom waren in Salzburg. Ik baalde enorm, maar kon dit wel relativeren: er is niets erger dan vast zitten in een ander land met een onbekende ziekte.

Geen fysiek contact meer

Op 15 maart werd bekend gemaakt dat er in de praktijk geen cliënten meer ontvangen mochten worden. Er moest snel een passend alternatief gevonden worden en alle ingeplande cliënten moesten geïnformeerd worden. Consulten doe ik sindsdien telefonisch of online. De cliënten reageerden positief en 90% wilde de afspraak gewoon door laten gaan.

Net zo effectief

Uit ervaring blijkt inmiddels dat het net zo effectief is om consulten telefonisch of online te laten plaatsvinden. Of het nu gaat om een vervolgconsult, een intakegesprek of waar we praktisch aan de slag gaan door samen etiketten te bekijken. Bovendien komen er nu ook cliënten van buiten mijn eigen regio: voor een online afspraak maakt het immers niet uit waar je woont.

Het zijn bijzondere tijden en dit biedt ook kansen. Dit geef ik mijn cliënten ook mee: denk niet in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden. Dit geldt niet alleen voor mijn cliënten, maar ook voor de praktijk!

Blijft dit de toekomst?

Inmiddels zijn we een aantal weken verder. Werk en privé lopen soms wat door elkaar heen, maar het op afstand leven en werken begint langzaam te wennen. Een groot deel van het werk kan telefonisch en online plaatsvinden. De komende periode zijn zowel intakegesprekken als vervolgconsulten mogelijk (telefonisch of online een heeft dit geen invloed op de effectiviteit van de behandeling.

Wat blijft en niet verandert: cliënten ontvangen van mij een persoonlijk leefstijladvies dat vol te houden is op lange termijn en er wordt gekeken naar mogelijkheden.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Mail mij dan via info@dietistmandybreure.nl of bel 06-83237875.

%d bloggers liken dit: